Δεύτερη ημέρα κατεδαφίσεων στη Χιμάρα

Δεύτερη ημέρα κατεδαφίσεων στη Χιμάρα

Δεύτερη ημέρα κατεδαφίσεων σήμερα στη Χιμάρα. Η αρχή έγινε χθες όπου στο Λιβάδι κατεδαφίστηκαν 3 καλοκαιρινά καταστηματα και σήμερα οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν με την κατεδάφιση ακόμη δύο.

Σχετικά με τις παρατυπίες στις διαδικασίες αλλά και στην επιλεκτική κατεδάφιση επιχειρήσεων Ελλήνων της περιοχής έκανε αναφορά σε ανακοίνωση της και η Ομόνοια Χιμάρας.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, όλα τα σχέδια σχέδια ανάπλασης της Χιμάρας τα οποία έχει προωθήσει η αλβανική κυβέρνηση θηγουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών. Δεν θέλουμε καμία ανάπλαση και υποτιθέμενη αναβάθμιση της περιοχής δίχως πρώτα να υπάρξει μέριμνα για την συνέχιση της εκμετάλλευσης των επιχειρήσεων από ντόπιους κατοίκους, ειδάλλως δεν μιλάμε για έργα αλλά για τα γνωστά διαχρονικά σχέδια ξεριζωμού του ελληνισμού της Χιμάρας.

Το ζήτημα της προστασίας του ελληνισμού της Χιμάρας, όπως όλα δείχνουν, για την ελληνική κυβέρνηση έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Μετά την επίτευξη του συνυποσχετικού για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, είναι λες και όλα τα άλλα χρόνια ζητήματα λύθηκαν μεμιάς ενώ στην πραγματικότητα μπήκαν κάτω από το χαλί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου