Τα Ενιαία Σχολεία Δερβιτσάνης και Βουλιαρατών τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

Τα Ενιαία Σχολεία Δερβιτσάνης και Βουλιαρατών τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

Μέσω μιας λιτής και ταυτόχρονα σημαντικής εκδήλωσης, το Ενιαίο Σχολείο Δερβιτσάνης στην Δρόπολη, τίμησε την μνήμη των Τριών Ιεραρχών και την Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων. Επίσης σχετική εκδήλωση έλαβε χώρα και στο Ενιαίο Σχολείο Βουλιαρατών, όπου μετά την εκδήλωση, οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους δασκάλους τους στους χώρους του Μουσείου Παιδείας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην γειτονική τους Βόδριστα.

«Τιμώντας τους Τρεις Ιεράρχες γιορτάσαμε σήμερα αναφερόμενοι στις αθάνατες μορφές, που φωτίζουν το πάνθεον των ελληνικών γραμμάτων, τον Βασίλειο τον Μεγα, τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Η γιορτή προς τιμήν τους, εκτός από το θρησκευτικό της χαρακτήρα, είναι παράλληλα και γιορτή των ελληνικών γραμμάτων. Μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου μας τιμήσαμε τη μνήμη των οικουμενικών διδασκάλων διοργανώνοντας επίσκεψη στο Μουσείο Παιδείας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στη Βόδριστα. Οι μαθητές παρουσίασαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αναφορές στο βίο και προσφορά των Τριών Ιεραρχών και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο το οποίο αυτή τη φορά ήταν εμπλουτισμένο με την ασπρόμαυρη έκθεση φωτογραφίας του γνωστού φωτογράφου Γιώργο Βάσσου από τη Σωτήρα Άνω Δρόπολης», αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Εδώ και κάποια χρόνια οι νέοι Βορειοηπειρώτες τιμούν αυτή την ημέρα, φέρνοντας παράλληλα στην μνήμη τους, τους δικούς μας δασκάλους – αγωνιστές που κάτω από δύσκολες και σκληρές συνθήκες, άντεξαν και κράτησαν ψηλά τα ελληνικά γράμματα.

«Οι 3 Ιεράρχες ήταν μεγάλοι Δάσκαλοι και Πατέρες της Εκκλησίας μας γιατί έγραψαν πολλά βιβλία αγάπησαν τα ελληνικά γράμματα, ήταν προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των δασκάλων.

Έχτισαν σχολεία, ορφανοτροφεία, εκκλησίες. Το παράδειγμα τους είναι πάντα ζωντανό και φωτεινό. Και εμείς ως ταπεινοί υπηρέτες των γραμμάτων τιμήσαμε την μνήμη τους με δημιουργίες από τα χέρια των μαθητών μας και ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα υμνώντας την προσφορά Τους. Έχοντας Τους έτσι φωτεινό παράδειγμα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Σχολείου Δερβιτσάνης.

Επίσης, κατά τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις – δραστηριότητες, αναγνώστηκε ο χαιρετισμός του Διευθυντή Παιδείας Φοινίκης -Δρόπολης κ. Ζήσου Λούτση, που αφορά τα δημόσια ελληνικά – μειονοτικά σχολεία των περιοχών του Δήμου Δρόπολης και του Δήμου Φοινικαίων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου