Το μαγευτικό δάσος στην Σωτήρα της Δρόπολης (φωτογραφίες)

Το μαγευτικό δάσος στην Σωτήρα της Δρόπολης (φωτογραφίες)

Το ακριτικό χωριό της Σωτήρας στην (Άνω) Δρόπολη του ομώνυμου Δήμου, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και φυσικά οχυρωμένα χωριά της περιοχής.

Εκτός της πλούσιας του παράδοσης και των γραφικών πετρόχτιστων σπιτιών του, χαρακτηριστικό είναι επίσης και το ελατόδασός του, τόπος που βρίσκει καταφύγιο και η άγρια πανίδα της περιοχής.

Στη Σωτήρα κάθε εποχή είναι μοναδική, με καλοκαίρι δροσερό και φθινόπωρο γεμάτο από τα χρώματα των φυλλοβόλων δέντρων και τους ήχους των πτηνών που πραγματικά μαγεύουν τον επισκέπτη.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει έκταση 1740 εκταρίων και θεωρείται ένα πραγματικό φυσικό κόσμημα όχι μόνο για την περιφέρεια του Αργυροκάστρου, αλλά και για όλη την επικράτεια της Αλβανίας. Ωστόσο παραμένει ένα πραγματικό δώρο στα "χέρια" των ντόπιων Ελλήνων. Επίσης ο τόπος ενδείκνυται τόσο για τον εναλλακτικό τουρισμό όσο και για τους διάφορους φυσικούς ερευνητές και επιστήμονες.

Για να φθάσει κάποιος στη Σωτήρα της Άνω Δρόπολης, δεν έχει παρά να διασχίσει την εθνική οδό Αργυροκάστρου να βρεθεί στα Βρυσερά (κέντρο της Διοικητικής Μονάδας Άνω Δρόπολης) έπειτα να φθάσει στο χωριό Λόγγος και από εκεί στη Σωτήρα.

Η πλούσια βλάστηση των βουνών της Μουργκάνας αλλά και της Στουγάρας, το ιδιαίτερο ορεινό ανάγλυφο και οι πυκνή βλάστηση, αποτελούν τον μεγαλύτερο φυσικό πνεύμονα στην περιβόητη Δρόπολη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου