Το Συμβούλιο Επικρατείας της Αλβανίας ενέκρινε νέες υποδομές - καταπατήσεις στην Χιμάρα

Το Συμβούλιο Επικρατείας της Αλβανίας ενέκρινε νέες υποδομές - καταπατήσεις στην Χιμάρα

Το Εθνικό Συμβούλιο Επικράτειας της Αλβανίας ενέκρινε αυτήν την εβδομάδα έναν μακρύ κατάλογο αποφάσεων για την χορήγηση αδειών κατασκευής και ανάπτυξης πολλών έργων, τα οποία αφορούν υποδομές στην ενέργεια και τον τουρισμό.

Στη δημοσιευμένη λίστα του αποδεικνύεται ότι έχει δοθεί άδεια κατασκευής σήραγγας στην περιοχή του Λογαρά, έργο το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης και για το οποίο η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 28η Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Η κατασκευή της εν λόγω σήραγγας αποτελεί ένα από τα πιο δαπανηρά έργα υποδομής που άνοιξε η κυβέρνηση Ράμα με οριακό ταμείο άνω των 18 δισεκατομμυρίων.

Μια άλλη απόφαση είναι η οικοδομική άδεια για το φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Καραβαστά της Αυλώνας, όπου μέσω της εταιρείας Karavasta Solar μέρος της Voltalia έλαβε την άδεια κατασκευής του πάρκου. Με εγκατεστημένη ισχύ 140MW, το πάρκο θα εκτείνεται σε έκταση 210 εκταρίων, εκ των οποίων τα 196 αφορούν τα φωτοβολταϊκά πάνελ.

Ένα άλλο έργο υποδομής που έχει λάβει άδεια εκτέλεσης είναι αυτό για την ανακατασκευή του οδικού τμήματος του μεγάλου δακτυλίου των Τιράνων από την πλατεία «Shqiponja - Νέα λεωφόρος», που βρίσκεται εντός του Δήμου των Τιράνων.

Επίσης το Συμβούλιο Επικρατείας, ενέκρινε επίσης μια μεγάλη λίστα έργων για ξενοδοχεία, θέρετρα και βίλες στις παράκτιες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ακτών της Χιμάρας. Η άδεια ανάπτυξης για το Green Coast Hotel, ή αυτή για το θέρετρο Green Coast 3, το οποίο θα είναι το τρίτο που θα κατασκευάσει η εταιρεία Grean Coast στην περιοχή της Χιμάρας, με τις ευλογίες Ράμα.

Επιπλέον, έχει εγκριθεί η άδεια κατασκευής του Kakome Bay, που βρίσκεται και αυτό στην περιοχή της Χιμάρας και αφορά καταπατημένες εκτάσεις γης των ντόπιων κατοίκων.

Ακόμη, στην Χιμάρα, έχει εκδοθεί άδεια κατασκευής τουριστικού συγκροτήματος με βίλες, υπό την αιγίδα του Δήμου Χιμάρας, με το έργο να λαμβάνει η εταιρεία "Investment Group" Α.Ε. Εκτός αυτού, έχει χορηγηθεί άδεια κατασκευής ξενοδοχειακού συγκροτήματος με βοηθητικούς χώρους και πισίνες. Από την εταιρεία Gjileka, " Bega-07 " Α.Ε.

Οι παραπάνω άδειες κατασκευής εγκρίθηκαν από το Αλβανικό Συμβούλιο Επικρατείας στις 13 Ιουλίου του 2021.

Η νέα αλβανική αναγέννηση για την οποία κάνει λόγο εδώ και πολύ τρεις κυβερνητικές θητείες ο Ράμα, ως επί το πλείστον, αφορά έργα τα οποία καταπατούν τεράστιες παρθένες εκτάσεις γης οι οποίες αποτελούν ιδιοκτησία Ελλήνων της μειονότητας.

Ωστόσο όπως δείχνει η εξέλιξη των γεγονότων δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, ενώ όλα οδηγούν στην απομόνωση και συρρίκνωση της Ελληνικής μειονότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου