Με 65 παρατηρητές καταφθάνει ο ΟΑΣΕ στην Αλβανία εν όψει των εκλογών της 25ης Απριλίου

Με 65 παρατηρητές καταφθάνει ο ΟΑΣΕ στην Αλβανία εν όψει των εκλογών της 25ης Απριλίου

Περίπου 65 παρατηρητές από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ θα βρίσκονται στην Αλβανία την ερχόμενη εβδομάδα. Η παρουσία τους στη χώρα σχετίζεται με τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου. Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα συνεργαστούν στενά με συναδέλφους τους από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ καθώς και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Azay Guliyev, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Αζερμπαϊτζάν και Αναπληρωτής Προϊστάμενος του ΟΑΣΕ, θα υπηρετήσει ως Ειδικός Συντονιστής και Επικεφαλής της Αποστολής Βραχυπρόθεσμης Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ, μετά το διορισμό από το Σουηδικό Γραφείο της Υπουργού Εξωτερικών Ann Linde.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τους μακροχρόνιους εταίρους μας, το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για να συμβάλουμε στη δημοκρατική πορεία της Αλβανίας», ανέφερε ο Γκουλιέφ.

«Αυτές οι εκλογές είναι μια σημαντική ευκαιρία για την Αλβανία ώστε να αποδείξει τη δέσμευσή της για δημοκρατική ανάπτυξη και μεταρρύθμιση», προσθέτει.

Ο Πρόεδρος Peter Bowness διόρισε τον Reinhold Lopatka, πρόεδρο της ενδιάμεσης αντιτρομοκρατικής επιτροπής και ειδικό εκπρόσωπο για την Κεντρική Ασία, ως επικεφαλή της αντιπροσωπείας παρακολούθησης του ΟΑΣΕ.

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε σε μεγάλο αριθμό παρά τις προκλήσεις που θέτει η πανδημία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παρατηρητές μου για τη δέσμευσή τους και την προθυμία τους να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Αλβανίας να παρακολουθήσουν αυτές τις σημαντικές εκλογές. Οι παρατηρητές θα ακολουθήσουν όλες τις σχετικές οδηγίες και θα λάβουν όλες τις προφυλάξεις για να διασφαλίσουν την ασφάλειά μας, καθώς και την ασφάλεια των ανθρώπων που συναντάμε», δήλωσε ο Lopatka.

Η αποστολή αξιολογεί τις εκλογές στο πλαίσιο των δημοκρατικών δεσμεύσεων που περιέχονται στο έγγραφο του ΟΑΣΕ της Κοπεγχάγης του 1990. Οι παρατηρητές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον της εκστρατείας, στο νομικό πλαίσιο, στη διοίκηση εκλογών, στις διαδικασίες της ημέρας των εκλογών και στην κάλυψη των μέσων ενημέρωσης. Θα παρουσιάσουν τη μετεκλογική δήλωση προκαταρκτικών ευρημάτων και συμπερασμάτων σε συνέντευξη τύπου στα Τίρανα στις 26 Απριλίου, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο του ΟΑΣΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου