Η αλβανική κυβέρνηση στρεβλώνει την αναφορά της Παγκόσμιας Τράπεζας σχετικά με την ανεργία στην χώρα

meta.jpg
2 '

Ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης Arben Ahmetaj δήλωσε πως σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα η Αλβανία αποτελεί την χώρα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή και πως έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίας, πράγμα που θα πρέπει να γιορτάσουν.

- Advertisement -

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανταγωνιστικότητα και την πανδημία του Covid-19, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, η αγορά εργασίας στην Αλβανία δεν έχει ακόμη ανακάμψει. Τα στοιχεία για την απασχόληση εξακολουθούν να παραμένουν κάτω από τα στοιχεία του 2019.

- Advertisement -

Επίσης εξακολουθεί να υπάρχει έλλειμμα περίπου 35 χιλιάδων θέσεων εργασίας σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και το δημόσιο χρέος της χώρας ανέρχεται στο 78% του ΑΕΠ.

- Advertisement -

Το ΑΕΠ της Αλβανίας μειώθηκε κατά 4 % και η κυβέρνηση δημιούργησε επιπλέον δημόσιο χρέος για να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες μέσω των αυξημένων δαπανών, ενώ προβλέπεται να αυξηθεί κατά 7,2 %, μετά την κατάργηση των τιμολογίων και την έναρξη της κατασκευαστικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της ανοικοδόμησης μετά τον σεισμό του 2019.

Μέχρι στιγμής στην Αλβανία εκείνα που αυξάνονται είναι η μετανάστευση των πολιτών προς χώρες του εξωτερικού με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον και η διαφθορά. Ειδικά η τελευταία έκθεση σχετικά με την εγκληματικότητα και την διαφθορά στην χώρα, κατακεραυνώνει για τα καλά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την καταπολέμησή τους.

- Advertisement -

Έκθεση καταπέλτης για την Αλβανία – Η αλβανική μαφία ελέγχει το κράτος – himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση