Ξανά αντιμέτωπος με τη φυλακή ο πρώην δήμαρχος Χιμάρας λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του

Ο πρώην δήμαρχος Χιμάρας Γιώργος Γκόρος

Η υπόθεση του πρώην δημάρχου Χιμάρας, Γιώργου Γκόρου, επανέρχεται στο προσκήνιο με νέα δικαστική εξέλιξη που δημιουργεί εκ νέου αβεβαιότητα για την προσωπική του ελευθερία. Παρά το γεγονός ότι είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες, τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν μετά την οριστικοποίηση της ποινής του σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση του Ειδικού Εφετείου κατά της Διαφθοράς επιβεβαίωσε την καταδίκη του, η οποία αρχικά είχε επιβληθεί το καλοκαίρι του 2025. Μετά και τη μείωση λόγω της διαδικασίας του συνοπτικού δικαστηρίου, η συνολική ποινή διαμορφώθηκε σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε νέο υπολογισμό της ήδη εκτιθείσας κράτησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την εισαγγελική αξιολόγηση, εκτιμάται ότι απομένει ακόμη ένα υπόλοιπο ποινής, το οποίο, εφόσον ισχύσει θα πρέπει να εκτιθεί άμεσα. Μάλιστα, έχει ήδη εκδοθεί σχετική εντολή εκτέλεσης της ποινής, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί αν αυτή έχει εφαρμοστεί στην πράξη.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, κατατέθηκε άμεσα ένσταση, με το επιχείρημα ότι ο χρόνος προφυλάκισης καλύπτει πλήρως την ποινή και δεν συντρέχει λόγος επιστροφής στη φυλακή. Το ζήτημα αυτό αναμένεται να κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφορετικής ερμηνείας των χρονικών δεδομένων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται με καταγγελίες για διαχείριση ιδιοκτησιακών θεμάτων σε παραθαλάσσιες περιοχές της Χιμάρας, ενώ στο παρελθόν ο ίδιος είχε εκτίσει ποινή για άλλη, συναφή υπόθεση που αφορούσε μεταβιβάσεις γης. Το γεγονός αυτό περιπλέκει περαιτέρω τη νομική του κατάσταση, καθώς τίθεται και το ζήτημα ενδεχόμενης ενοποίησης ποινών.

Σε κάθε περίπτωση, το αν ο πρώην δήμαρχος θα επιστρέψει τελικά στη φυλακή ή αν θα προκύψει νέα δικαστική κρίση που θα αλλάξει την εικόνα, παραμένει ανοιχτό και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.

 

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal

 

Μοιράσου το
21 σχόλια
  • Καλά κρασιά! Μετά από λίγους μήνες, ξανά η ίδια κατάληξη; Απίστευτο αυτό που γίνεται.

  • Μόλις πρόλαβε να πάρει ανάσα! Τελικά, η φυλακή έγινε δεύτερο σπίτι για κάποιους.

  • Αυτός πότε θα ησυχάσει επιτέλους; Σαν να μην πέρασε μια μέρα απ’ την προηγούμενη φορά.

  • Μα καλά, πόσες φορές θα μπαινοβγαίνει; Δεν τελειώνει αυτή η ιστορία ποτέ;

  • Απόδραση από τη φυλακή και ξανά πίσω; Τόσο κράτησε η ελευθερία του τελικά.

  • Καλά, σοβαρά τώρα; Ξαναμπήκε; Δεν πρόλαβε να χαρεί την ελευθερία του ο άνθρωπος!

  • Επιτέλους, λίγη ησυχία βρήκε ο άνθρωπος. Τον ξαναμπαγλάρωσαν! Πώς γίνεται πια;

  • Δεν προλαβαίνει να χαρεί ο άνθρωπος την ελευθερία του! Σκληρά τα πράγματα για τον δήμαρχο.

  • Απίστευτο! Μόλις βγήκε και τον ξαναβάζουν. Η δικαιοσύνη έχει τους δικούς της χρόνους, φαίνεται.

  • Πω πω, μόλις βγήκε και ξανά μπλέξιμο; Δε χάρηκε ούτε το φως του ήλιου καλά καλά. Τι γίνεται εκεί;

  • Μα καλά, δεν τελειώνει ποτέ αυτή η ιστορία; Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τον πρώην δήμαρχο.

  • Μόλις τον άφησαν και τον ξαναβάζουν; Αυτή είναι η δικαιοσύνη μας;

  • Απίστευτο! Μόλις τον ελευθέρωσαν και ξανά μέσα. Τέτοια τύχη ο άνθρωπος;

  • Μια φορά έξω, μια φορά μέσα! Ατελείωτο το σίριαλ με τον δήμαρχο. Τι γίνεται επιτέλους;

  • Να τον χαιρόμαστε πάλι! Πριν λίγους μήνες αποφυλακίστηκε. Τι συμβαίνει εκεί;

  • Τι να πεις τώρα; Δεν προλαβαίνει ο άνθρωπος να χαρεί έξω. Συνεχόμενη περιπέτεια!

  • Απίστευτο! Δεν προλαβαίνει να ανασάνει ο Γκόρος. Τελικά, η δικαιοσύνη αργεί, αλλά είναι εξαιρετικά επίμονη!

  • Γρήγορη η επιστροφή! Φαίνεται δεν χόρτασε την πρώτη φορά. Είχε καιρό να ξεκουραστεί.

  • Καλά, αυτός ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει να βγει έξω! Φαίνεται έχει ταλέντο στα ‘μέσα-έξω’.

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.