Αλβανία: Επίσκεψη Ερντογάν για τα εγκαίνια κατοικιών των σεισμοπαθών

Αλβανία: Επίσκεψη Ερντογάν για τα εγκαίνια κατοικιών των σεισμοπαθών

Μετά την επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, η Πρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας, Lindita Nikolla έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, η Αλβανίδα Πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά της ευγνωμοσύνη για τον ρόλο, τη δέσμευση και την προσωπική συμβολή του Προέδρου Ερντογάν στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Εκτιμούμε και σας ευχαριστούμε επίσης για τον ρόλο της Τουρκίας ως ισχυρού λόμπι στην αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου στη διεθνή σκηνή, την ισχυρή φωνή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για τη θεσμοθέτηση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο, ως προϋπόθεση για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και θα Θέλαμε επίσης η Τουρκία να συμμετάσχει στη διακοπή της εκστρατείας της Σερβίας να αποσύρει την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από ορισμένες χώρες», είπε η Nikolla.

Ακόμη εξέφρασε τη βαθιά της ευγνωμοσύνη στον Πρόεδρο Ερντογάν για τη βοήθεια που παρείχε η τουρκική κυβέρνηση στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού της 26ης Νοεμβρίου 2019 και της πανδημίας και τον ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί 524 διαμερίσματα για τους σεισμόπληκτους.

Όπως μεταδίδει το ΑΤΑ, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε εκ νέου την αποφασιστικότητά του για την αμέριστη υποστήριξη προς την Αλβανία, τη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας και ανάφερε ότι θα μεταβεί προσωπικά στην Αλβανία για τα εγκαίνια των διαμερισμάτων για τις οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου του 2019.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου