Η Αλβανία διαθέτει 8 εκατ. ευρώ για την αγορά drone απ' την Τουρκία

Η Αλβανία διαθέτει 8 εκατ. ευρώ για την αγορά drone απ' την Τουρκία

Η αλβανική κυβέρνηση προχώρα στην αγορά στρατιωτικων αεροσκαφών τύπου drone από την τουρκική εταιρεία Baykar Defense, έναντι του ποσού των 8,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την αλλαγή του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε στις 22 Ιουνίου, η κυβέρνηση προχώρησε στην παράδοση 1 δισεκατομμυρίου λεκ στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας για το πρόγραμμα drone. 

Επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών, της χώρας Μπλέντι Τσούτσι, στις αρχές Ιουνίου δημοσίευσε ένα βίντεο από τη συνάντησή του με εκπροσώπους της τουρκικής εταιρείας.

Από τον Δεκέμβριο του 2020, η αλβανική κυβέρνηση αγόρασε ένα σύστημα anti – drone από μια άλλη τουρκική εταιρεία, την National War Technologies Defense Systems Inc. με έδρα την Αττάλεια. Ενώ όπως γίνεται γνωστό, αυτό το σύστημα αγοράστηκε από δύο μόνο χώρες, την Αλβανία και το Κατάρ.

Όπως όλα δείχνουν η Αλβανία οδεύει προς τον πλήρη έλεγχο της επικράτειάς της από την Τουρκία. Όσο για την Ελληνική μειονότητα, εκείνη αναμένει εδώ και δεκαετίες, μια πραγματικά δυναμική ελληνική στάση, που θα την στηρίξει μέσα σε μια νέο - οθωμανοκρατούμενη κοινωνία. 

Μακελειό στην Σκόδρα - 4 νεκροί λόγω καυγά για τις...
Εκδήλωση ΕΛΙΑΜΕΠ και του ιδρύματος Σόρος για τις Ε...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 17/05/22, 13:23

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη