Ο Ράμα προανήγγειλε κατεδαφίσεις στα παράλια της Αλβανίας

Ο Ράμα προανήγγειλε κατεδαφίσεις στα παράλια της Αλβανίας

Την κυβερνητική δράση για την κατεδάφιση πολλών παράνομων κατασκευών στις παράκτιες περιοχές της Αλβανίας, προανήγγειλε χθες ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα. Ο ίδιος ανέφερε δημόσια πως ξεκινώντας από τη Δευτέρα, η εν λόγω δράση θα αφορά ολόκληρη την αλβανική ακτή. Ακόμη πρόσθεσε πως «οποιαδήποτε παράνομη κατασκευή, θα διαγραφεί από τον χάρτη του μεγαλύτερου πλούτου του αλβανικού λαού», υπονοώντας τα παράλια της χώρα.

Ο Ράμα κάλεσε όλους τους ιδιοκτήτες να αναλάβουν δράση εντός αυτής της εβδομάδας, διαφορετικά, ζήτησε να διαβάσουν τον Ποινικό Κώδικα και να κατανοήσουν τις συνέπειες που τους περιμένουν.

Ο Ράμα, πλαισιωμένος από τον υπουργό Εσωτερικών Μπλέντι Τσούτσι και τον επικεφαλής του Κτηματολογίου της Αλβανίας, Αρτάν Λιάμε, καθόρισε τους παραπάνω – ως δύο θεσμικά όργανα – ώστε να αναλάβουν όπως χαρακτηριστικά είπε «τον καθαρισμό» των αλβανικών ακτών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του ανέφερε ότι σε πρώτο στάδιο θα εντοπίσουν όλους τους παράνομα κατεχόμενους χώρους και από το Σεπτέμβριο θα προχωρήσουν στις αυθαίρετες κατασκευές, καθώς και στον καθαρισμών των εθνικών οδών από τις παράνομες κατασκευές.

Από πλευράς του, ο επικεφαλής του Κτηματολογίου, ανέφερε πως θα απαριθμήσει όλα εκείνα τα έργα που είναι προς νομιμοποίηση και πως εάν η Αστυνομία εντοπίσει παρανομίες και παραβιάσεις από πλευράς των υπαλλήλων του Κτηματολογίου, φέρει ο ίδιος την ευθύνη. Επίσης αναφέρθηκε στην περιοχή των Εξαμιλίων στους Αγίους, που όπως είπε είναι μια πολύ ιδιαίτερη περιοχή.

«Θέλω να μεταφέρω το μήνυμα σε όλους όσους βρίσκονται σε συνθήκες σοβαρής παραβίασης του νόμου, να διαβάσουν τον Ποινικό Κώδικα και να αναλάβουν αμέσως δράση, τη Δευτέρα θα είναι αργά, για να αποφευχθεί η αντιπαράθεση… Δεύτερον, θέλω να καταστήσω πολύ σαφές σε ολόκληρη την αλυσίδα που εμπλέκεται σε αυτές τις κατασκευές, από τους απλούς εργαζόμενους, οι οποίοι με τον Ποινικό Κώδικα αποτελούν μέρος της ενοχής και της ευθύνης. Όλοι θα απαγορευτούν και θα τιμωρηθούν. Το τρίτο και πιο σημαντικό είναι ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος πλούτος που έχει δώσει ο Θεός σε αυτήν τη χώρα. Αυτή η δουλειά έχει ευθύνες. Θέλω από σήμερα να δώσω ένα πολύ σαφές μήνυμα σε όλους αυτούς τους παραβάτες αυτού του πλούτου, να αποσυρθούν τώρα, να αρχίσουν να αφαιρούν ό,τι έχουν κάνει. Σε κάθε περίπτωση στην οποία θα βρίσκεται το κτίριο, θα γκρεμίζεται και θα υπάρξουν ακόμη και συνέπειες. Όποιος δεν καθαρίσει τον εαυτό του, θα πληρώσει πολύ και γι' αυτό», δήλωσε ο Ράμα.

Εκείνο που τώρα μένει να διαπιστωθεί, είναι τα κριτήρια με τα οποία θα κριθούν από την αλβανική κυβέρνηση οι αυθαιρεσίες των πολιτών και τι απ' όσα προανήγγειλε, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στις περιουσίες των γηγενών Ελλήνων της περιοχής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου