Δολοφονία Ράσα: 20 χρόνια κάθειρξης για το δράστη ζητά η Εισαγγελία

Δολοφονία Ράσα: 20 χρόνια κάθειρξης για το δράστη ζητά η Εισαγγελία

Η Εισαγγελία των Τιράνων επιδιώκει να επιβάλλει 20 χρόνια κάθειρξης στον πρώην αστυνομικό Ναβάλντο Χαϊντάρι, ο οποίος πυροβόλησε τον 25χρονο Κλοντιάν Ράσα, στις 8 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. 

Στις 20 Μαΐου, το δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισής του για συντομευμένη δίκη, με ελαφρυντικό του τη δολοφονία από υπερβολική αυτοάμυνα, αντί για προμελετημένη δολοφονία. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο πρώην αξιωματικός καταδικαστεί, θα του επιβληθεί ποινή μόνον 13 ετών φυλάκισης.

Σύμφωνα με τον αλβανικό διαδικαστικό νόμο, σε μια «συντομευμένη δίκη», ο εναγόμενος έχει το δικαίωμα να κριθεί μέσω μιας ταχείας διαδικασίας που δεν απαιτεί λεπτομερή εξέταση των γεγονότων που υποβλήθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία κατά την προκαταρκτική έρευνα. Αυτό ευνοεί τον εναγόμενο καθώς επιτρέπει τη μείωση της ποινής του κατά 1/3 και καθιστά αδύνατη την ισόβια ποινή.

Το Δικαστήριο των Τιράνων αναμένεται να εκδώσει την τελική του απόφαση στις 17 Ιουνίου.

Ο θάνατος του Ράσα, ήταν εκείνος που πυροδότησε βίαιες διαμαρτυρίες σε όλη την Αλβανία, με αποτέλεσμα την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Σάντερ Λέσαϊ.

Στον αντίποδα της «δυναμικής» και «αμερόληπτης» αλβανικής δικαιοσύνης, έρχεται να σταθεί η άλλη περίπτωση μιας καλά οργανωμένης εκτέλεσης που ακούει στο όνομα «Κωνσταντίνος Κατσίφας». Άραγε θα μπορούσε κάποτε η αλβανική δικαιοσύνη να λάμψει για έναν ακόμη «παρείσακτο» νέο Βορειοηπειρώτη;

Επίσκεψη Ράμα στην Άγκυρα με σκοπό την προσέλκυση ...
Στις 9 Ιουνίου η απόφαση του Κοινοβουλίου για τον ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, 13:59

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη