Yuri Kim: Δε σχολίασε τη χειραγώγηση της αλβανικής δικαιοσύνης

Yuri Kim: Δε σχολίασε τη χειραγώγηση της αλβανικής δικαιοσύνης

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία Yuri Kim επαίνεσε τα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το έργο της ειδικής εισαγγελικής αρχής σε συνέντευξής της σε μεγάλο αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας.

Η Yuri Kim προειδοποίησε για τις προσδοκίες στη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, λέγοντας πως θα είναι γρήγορη και τέλεια και επέστησε την προσοχή στα αποτελέσματά της.

Ακόμη τόνισε σε σχεδόν ένα χρόνο από την ίδρυσή της, η Ειδική Εισαγγελία κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς (SPAK) διερεύνησε 1010 υποθέσεις και το ποσοστό επιτυχίας της αγγίζει το 90%.

Μιλώντας για τα «μεγάλα ψάρια» οι Αλβανοί αναμένουν να δουν στο δίχτυ της SPAK τα αποτελέσματα των υπό έρευνα υποθέσεων.

Η Kim αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη έρευνα της SPAK για διακίνηση ναρκωτικών ενός ατόμου που είναι επίσης συνδεδεμένο με τα μέσα ενημέρωσης και τις επιχειρήσεις, τις έρευνες εισαγγελέων και γιατρών. Επέκρινε τα ΜΜΕ ότι δεν κάλυπταν αρκετά αυτές τις υποθέσεις.

Η πρέσβης αρνήθηκε να σχολιάσει ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης ελέγχεται από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου