Προκλητικό ντοκιμαντέρ εναντίον του Ελληνικού Μειονοτικού χωριού Δερβιτσάνη (Βίντεο)

 Προκλητικό ντοκιμαντέρ εναντίον του Ελληνικού Μειονοτικού χωριού Δερβιτσάνη (Βίντεο)  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ψυχολογικό πόλεμο από Τούρκους εθνικιστές καταγγέλουν οι κάτοικοι

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα από αλβανικούς κύκλους φέρνει στο φως ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο επιχειρούν να αλλοιώσουν τα τα ελληνικά στοιχεία στο μειονοτικό χωριού Δερβιτσάνη και να ειρωνευτούν τους κατοίκους.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένα μόλις 30λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα χωριά της Αλβανίας», η δημοσιογράφος Νίσα Αγκόλι επιχείρησε να ασκήσει ψυχολογική πίεση στους κατοίκους του μειονοτικού χωριού Δερβιτσάνη, επειδή, όπως λέει, δεν μιλούν Αλβανικά.

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος από την Αλβανία ειρωνεύεται μία ηλικιωμένη γυναίκα και την προτρέπει να πάει πίσω στην Ελλάδα.

«Θεωρούμε το ρεπορτάζ αυτό μια κατάφωρη προσπάθεια στοχοποίησης της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας ή δυστυχώς ο ανθελληνισμός πουλάει στην αλβανική δημοσιογραφία», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Χειμαριωτών, κ. Θοδωρής Γκούμας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού στο Star , η δημοσιογράφος παρομοίασε το σύμβολο της ορθόδοξης εκκλησίας και του Βυζαντίου με τον Αλβανικό αετό.

Οι χωριανοί της Δερβιτσάνης ζητάνε έστω μια συγγνώμη από τους υπευθύνους της εκπομπής, ενώ ακόμη και αλβανικά μέσα καταδικάζουν τα όσα ειπώθηκαν το εν λόγω ντοκιμαντέρ.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου