Έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Βορείου Ηπείρου

 Έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Βορείου Ηπείρου  Πηγή: Himara.gr

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στα σχολεία της Βορείου Ηπείρου με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να ξεκινούν μια δύσκολη σχολική χρονιά καθώς οι υποδομές στα σχολεία είναι ελλιπή.

Δερβιτσάνη

Με την προσέλευση σημαντικού αριθμού μαθητών, για τα δεδομένα του τόπου μας, ξεκίνησε η σχολική χρονιά και για το «Ενιαίο Σχολείο» Δερβιτσάνης.

Σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου το σχολείο του χωριού υποδέχτηκε εννέα νέους μαθητές στην Α’ τάξη Δημοτικού, με αξιοπρόσεκτη την εγγραφή μιας μαθήτριας, η οποία μαζί με τους γονείς της, επέστρεψε από τη Γερμανία. Στην επίσημη έναρξη έδωσαν το παρών η τοπική αυτοδιοίκηση με εκπρόσωπό της τον αντιδήμαρχο Δρόπολης κ. Μιχάλη Μάνο και πλήθος γονέων και κηδεμόνων.

Κατά την ομιλία της, η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρινέλλα Λίτση, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συνεχής παρουσίας των γονέων στην εκπαιδευτική κοινότητα, τονίζοντας πως είναι μέλημα όλων η πρόοδος των παιδιών. Εν συνεχεία ευχαρίστησε θερμά τον κοινωφελή σύλλογο «Εστία Δερόπολης» για την προσφορά ολοκαίνουργιων καρεκλών στις τάξεις του Μεσαίου (Λυκείου) και το δήμο μας, για την περάτωση των έργων συντήρησης του σχολικού κτηρίου.

Έπειτα ο κ. Μάνος αναφερόμενος στη σημαντικότητα στήριξης της τοπικής κοινωνίας, τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να ανοίξουν τους μαθησιακούς τους ορίζοντες, καθότι οι εποχές μας, είναι εποχές γενικού ανταγωνισμού με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Κλείνοντας τις ομιλίες, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Άρτεμις Μπόμπολη, ευχήθηκε στα παιδιά καλή σχολική χρονιά και απευθυνόμενη προς τους γονείς, απεύθυνε έκκληση στήριξης προς εκείνα.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως στο σχολείο συντελέστηκαν κάποιες θετικές αλλαγές, με την αμέριστη στήριξη της διεύθυνσης. Ο χώρος του νηπιαγωγείου, το οποίο μέχρι στιγμής αριθμεί δέκα παιδιά, ανακαινίσθηκε και προσαρμόστηκε αρκετά στις ανάγκες των μικρών μας φίλων. Μερίδα της νεολαίας του χωριού προσέφερε χρηματικό ποσό για να ενισχυθούν τα εποπτικά μέσα και το Σωματείο Εργαζομένων (ιατροί και λοιπό προσωπικό) της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών (κατόπιν έκκλησης νέων εκπαιδευτικών από τη Δερβιτσάνη) έστειλε σημαντικά αναλώσιμα ήδη και παιδικά βιβλία για να ενισχυθεί το όλο έργο.

Βουλιαράτες

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και στο 9χρονο σχολείο στους Βουλιαράτες του Δήμου Δρόπολης.

Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Δρόπολης, Αχιλλέας Ντέτσικας και ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, Astrit Aliaj.

Μεσοπόταμος

Στο εννιάχρονο σχολείο Μεσοποτάμου, του δήμου Φοινικαίων η τελετή έναρξης του σχολικού έτους έγινε παρουσία του δημάρχου Φοινίκης, Λεωνίδα Χρήστου και του βουλευτή της περιοχής Ανδρέα Μαρτου. Οι κύριοι Μάρτος και Χρήστου προσέφεραν, συμβολικά, δωρεάν βιβλία στους μαθητές 1ης έως 4ης τάξης δημοτικού, στο σχολείο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου