Η καταπολέμηση των ναρκωτικών στα σχολεία της Αλβανίας δεν απαιτεί μόνο αστυνομική επέμβαση

Η καταπολέμηση των ναρκωτικών στα σχολεία της Αλβανίας δεν απαιτεί μόνο αστυνομική επέμβαση

Στην Αλβανία, η αστυνομία χτύπησε πρόσφατα δίκτυα διανομής ναρκωτικών στα σχολεία σε επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας. Σύμφωνα με ειδικούς, οι συλλήψεις πολλών εκατοντάδων ανθρώπων δείχνουν ότι εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών δεν συμβαίνει μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε μικρές πόλεις σε όλη τη χώρα.

...

Κορυτσά: 57χρονη πουλούσε ναρκωτικά κοντά σε σχολεία

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο πλαίσιο της επιχείρησης της αλβανικής αστυνομίας για πωλητές ναρκωτικών στην Κορυτσά. Χειροπέδες έβαλαν σε μια 57χρονη, καθώς κατηγορείται ότι πούλησε δόσεις συνθετικού ν...

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας εκτιμούν την αστυνομική επιχείρηση, αλλά λένε ότι απαιτείται σύνθετη αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου και από άλλους φορείς, ιδιαίτερα τη δημόσια υγεία.


Περίπου 300 άτομα έχουν συλληφθεί επ' αυτοφώρω, όχι μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας, αλλά και σε μικρές πόλεις, ενώ εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών, κυρίως μαριχουάνα, αλλά και ισχυρών ειδών ναρκωτικών, όπως κοκαΐνη και ηρωίνη, έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.

Οι περιφερειακές διευθύνσεις υγείας σε πολλές περιοχές της χώρας ασχολούνται κυρίως με εκστρατείες ευαισθητοποίησης.

Ένας άλλος σημαντικός κρίκος στην καταπολέμηση της τοξικομανίας είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι πρέπει να διαθέτουν κέντρα αποκατάστασης χρηστών ναρκωτικών και προϋπολογισμούς για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Στο Αργυρόκαστρο δεν υπάρχει τέτοιο κέντρο για εθισμένους στα ναρκωτικά, αλλά μόνο στο Φίερι.

Ένας άλλος κρίκος στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών φαινομένων είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που εργάζονται σκληρά στον τομέα της πρόληψης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ενώ στη χώρα εδώ και χρόνια δεν παράγονται στοιχεία από τα δημόσια ιδρύματα υγείας για τις διαστάσεις του φαινομένου των χρηστών ναρκωτικών, οι δήμοι κάνουν πολύ λίγα για να αντιμετωπίσουν τους νέους με πολιτικές αποκατάστασης ή ένταξης.

Τα τελευταία χρόνια, η Αλβανία συνεχίζει να βρίσκεται στον χάρτη της καλλιέργειας μαριχουάνας, αν και το φαινόμενο είναι περιορισμένο, αλλά από την άλλη, τα αλβανικά δίκτυα ναρκωτικών έχουν γίνει πιο ενεργά, ειδικά στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στη χώρα, η οποία έχει επίσης εξαπλωθεί στην τοπική αγορά, ειδικά μεταξύ των νέων στο σχολείο.

...

Διένειμαν ναρκωτικά σε σχολεία και μαγαζιά - 20 συλληφθέντες στα Τίρανα

Η Κρατική Αστυνομία της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μετά από τρίμηνη έρευνα, συνέλαβε 20 άτομα και 4 άλλοι είναι καταζητούμενοι. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν ως υλικά τεκμήρια 2 κι...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου