Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με την «ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ»

 Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης με την «ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ»  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Εν αναμονή της δημοσιοποίησης της έκθεσης του Μαΐου για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας

Πενταμελής αντιπροσωπεία του Συμβούλιου της Ευρώπης στο πλαίσιο εφαρμογής της σύμβασης πλαισίου για τα δικαιώματα των Μειονοτήτων, πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Νότιο Αλβανία.

Η συγκεκριμένη επιτροπή αφού ανέγνωσε την έκθεση για τις Μειονότητες που είχε η αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Αλβανία, αποφάσισε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ΕΕΜ και να εισακούσουν από κοντά τις απόψεις των εκπροσώπων της ΕΕΜ.

Συνάντηση με την αντιπροσωπεία είχε ο πρόεδρος της «ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Λεωνίδας Παππάς και ο πρόεδρος του παραρτήματος Χιμάρα «ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Φρέντης Μπελέρης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο νέο νόμο για τις Μειονότητες που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Αλβανικό κοινοβούλιο ο οποίος είχε πολλά κενά για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Έντονο ήταν και το ενδιαφέρον τους στα περιουσιακά και στα εκπαιδευτικά δικαιώματα.

Από την πλευρά του ο κ. Λεωνίδας Παππάς παρέδωσε στην αντιπροσωπεία τρεις φακέλους που τους ενημερώνει για τα παρακάτω :

1) Για τα περιουσιακά ζητήματα που έχουν προκύψει σε όλη την επικράτεια της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

2) Τις προτάσεις της «ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ» για τον νέο νόμο για τις Μειονότητες καθώς και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ψήφιση του

3) Γενικές προτάσεις - παρατηρήσεις της «ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ» για διάφορα άλλα θέματα που αφορούν την ΕΕΜ

Ο κ. Μπελέρης παρέδωσε στην επιτροπή φάκελο που αφορούσε εδικά το περιουσιακό ζήτημα της Χιμάρας και τους ενημέρωσε για την συνεχόμενη καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων στην περιοχή από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Νωρίτερα η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Φοινίκης κ. Λεωνίδα Χρήστου και τον Δήμαρχο Δρόπολης κ. Αχιλλέα Ντέτσικα. Η συνάντηση με τους δυο μειονοτικούς Δημάρχους πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φοινίκης.

Φώτης Φράγκος / himara.gr

Συρίγος: Θεωρώ ότι στην κυπριακή ΑΟΖ είναι πιθανόν...
Καμιά έκπτωση στο «τσάμικο ζήτημα»!
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Κυριακή 05/12/21, 07:46

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη