Οι μπουλντόζες εμφανίστηκαν και πάλι στην Χιμάρα με ύπουλο τρόπο

27867254_938832466273250_1558743402339738058_n

Ο Δήμαρχος Χιμάρας αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις και προσπαθεί με κάθε τρόπο να συνεχιστεί το σχέδιο ανάπλασης.

Με μια ύπουλη κίνηση, το Δημαρχείο της Χιμάρας προσπάθησε να επαναφέρει την εφαρμογή του πολυσυζητημένου σχεδίου της πολεοδομικής ανάπλασης της πόλης της Χιμάρας, το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση τον κατοίκων της Χιμάρας καθώς προβλέπει κατεδάφιση κατοικιών, επιχειρήσεων και την καταπάτηση κτημάτων που ανήκουν στου ντόπιους κατοίκους της Χιμάρας.

Την περασμένη Παρασκευή, οι κάτοικοι της Χιμάρας αντίκρισαν έκπληκτοι τις μπουλντόζες της κατασκευαστικής εταιρίας που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, να εισβάλουν στις αυλές σπιτιών στην περιοχή του Ξερολάκκου της πόλης όπου το σχέδιο του δήμου Χιμάρας προβλέπει την κατασκευή νέου δρόμου.

Η συγκεκριμένη απόπειρα καταπάτησης κτημάτων και σπιτιών πραγματοποιήθηκε με ύπουλο τρόπο καθώς δεν είχε προηγηθεί η διαδικασία ενημέρωσης από το Δημαρχείο Χιμάρας των ιδιοκτητών για την συνέχιση

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταγραφής των κτημάτων από το κτηματολόγιο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης όπως είχαν υποσχεθεί οι υπουργοί της Κυβέρνησης Ράμα στις συναντήσεις που είχαν τον περασμένο Οκτώβριο με τους κατοίκους της Χιμαρας.

Όλες αυτές οι κινήσεις από την κυβέρνηση Ράμα έρχονται σε αντίθεση με την δικαστική απόφαση (06.12.17) του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αυλώνας που έκρινε πολλαπλώς παράνομο και απολύτως άκυρο το σχέδιο ανάπλασης της Χιμάρας που προωθούσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και διέταξε την παύση κάθε είδους εργασία που αφορούσε το συγκεκριμένο σχέδιο .

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων της Χιμάρας οι οποίοι ζήτησαν από τους χειριστές να προσκομίσουν την άδεια εργασίας, τα σκαπτικά μηχανήματα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν καθώς δεν είχαν στην κατοχή τους κάποιο σχετικό έγγραφο.

Παρόν ήταν και εκπρόσωποι πολιτικών οργανώσεων της Ελληνικής Μειονότητας αλλά και εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος οι οποίοι ζήτησαν από το Δημαρχείο Χιμάρας να σεβαστεί την δικαστική απόφαση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου