Αλβανία: 80 εκατ. δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα για τη στήριξη του βιώσιμου τουρισμού

Αλβανία: 80 εκατ. δολάρια από την Παγκόσμια Τράπεζα για τη στήριξη του βιώσιμου τουρισμού

Ο υπουργός Οικονομικών Αλβανίας, Έρβιν Μέτε υπέγραψε με την Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας κα. Antonella Bassani τη συμφωνία χρηματοδότησης του έργου «Καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον για τη Γαλάζια Θάλασσα».

Στόχος του έργου, για το οποίο η Παγκόσμια Τράπεζα θα παράσχει χρηματοδότηση 80 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι η μείωση της ρύπανσης στο υδάτινο περιβάλλον (θάλασσες, ποτάμια) στη νοτιοδυτική περιοχή, σε συνάρτηση με την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού.

Το έργο χωρίζεται σε τρεις συνιστώσες, όπου το πρώτο μέρος αφορά την προώθηση μιας ολοκληρωμένης και κυκλικής προσέγγισης για την προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων.

Το δεύτερο μέρος του έργου στοχεύει στη μείωση της ρύπανσης στον ποταμό Αώο, αυτό και στο πλαίσιο της περαιτέρω υποστήριξης και προστασίας του, μετά την ανακήρυξη του ως «Εθνικό Πάρκο», ως του τελευταίου άγριου ποταμού στην Ευρώπη.

Το έργο θα έχει ως στόχο την επέκταση των υποδομών καθαρισμού, την περαιτέρω βελτίωσή του, καθώς και την πρόληψη της ρύπανσης.

Το τρίτο μέρος παρέχει πτυχές διαχείρισης, παρακολούθησης και αξιολόγησης σχετικά με την υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2029.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου