ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν έρευνα για τη σχέση του Κούσνερ με τον Έντι Ράμα

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν έρευνα για τη σχέση του Κούσνερ με τον Έντι Ράμα

Έχοντας αφιερώσει έξι μήνες στην έρευνα για την παραπομπή του Μπάιντεν, εστιάζοντας στις αμφίβολες επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιού του, Χάντερ, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να διστάζουν για την προώθηση ψηφοφορίας στη Βουλή. Την ίδια στιγμή, οι Δημοκρατικοί, έτοιμοι για αντεπίθεση, στρέφουν τα βέλη τους προς τον Τζάρεντ Κούσνερ, οργανώνοντας έρευνα για τις δικές του επιχειρηματικές συμφωνίες.

Μία επιστολή από τον βουλευτή Τζέιμι Ράσκιν σηματοδοτεί την πρόθεση των Δημοκρατικών να θέσουν στο στόχαστρο τον Κούσνερ, εάν ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής στις εκλογές του Νοεμβρίου. Η επιστολή καλεί για ακρόαση σχετικά με την πιθανή επιρροή που άσκησε ο Κούσνερ, μέσω επενδυτικών συμφωνιών που φέρεται να συνδέονται με αντάλλαγμα επίσημων ενεργειών, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα για την εθνική ασφάλεια.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι προσοδοφόρες συμφωνίες ακινήτων που έκλεισε ο Κούσνερ σε Αλβανία και Σερβία, αξιοποιώντας τις σχέσεις που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση Τραμπ. Συνεργάτης του σε αυτές τις συμφωνίες είναι ο Ρικ Γκρένελ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Κούσνερ και τον Γκρένελ για εκμετάλλευση της σχέσης τους με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, προς όφελος των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Σημειώνεται μάλιστα, πως ο Ράμα, μαζί με συνεργάτες του, ξόδεψαν σημαντικό χρηματικό ποσό σε διαμονή στο ξενοδοχείο Trump στην Ουάσινγκτον, την περίοδο που ο Τραμπ ηγούνταν των ΗΠΑ.

Στα υπόψη έργα περιλαμβάνονται η ανάπτυξη ενός νησιού στην Αλβανία σε πολυτελές θέρετρο, η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου και οικιστικών μονάδων στο Βελιγράδι, καθώς και η υλοποίηση έργων στην Αλβανική Ριβιέρα. Όλα αυτά τα σχέδια προϋποθέτουν την έγκριση των κυβερνήσεων Αλβανίας και Σερβίας, εγείροντας ερωτήματα για πιθανές αθέμιτες επιρροές.

Παρά τις αιτιάσεις των Δημοκρατικών, ο Κούσνερ αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, ενώ ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τζέιμς Κόμερ δηλώνει πρόθυμος να ερευνήσει τις επίμαχες συμφωνίες. Από την πλευρά του, ο Ράσκιν ζήτησε την κλήτευση του Κούσνερ για κατάθεση, θέτοντας το θέμα σε πολιτικό και νομικό κλοιό.

Η έρευνα για τις δραστηριότητες του Κούσνερ βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, με την πιθανή εξέλιξή της να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η έκβαση των εκλογών, η στάση των Ρεπουμπλικανών και η ύπαρξη τυχόν στοιχείων που να στοιχειοθετούν αδικοπραγίες. Αδιαμφισβήτητα, η σύγκριση με τον Χάντερ Μπάιντεν είναι αναπόφευκτη, με τους Δημοκρατικούς να υιοθετούν μια στάση "τι μετράει για τον Χάντερ, μετράει και για τον Κούσνερ". Η πολιτική σκοπιμότητα δύναται να επηρεάσει την έκβαση της έρευνας, με αβέβαιη την τελική εξέλιξη.

Συμπερασματικά, οι Δημοκρατικοί, στην προσπάθεια αντιπερισπασμού και άμυνας απέναντι στις έρευνες για τον Χάντερ Μπάιντεν, στρέφονται προς τον Τζάρεντ Κούσνερ, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η έρευνα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Κούσνερ φέρνει στο προσκήνιο ερωτήματα για πιθανές αθέμιτες επιρροές, ηθικές αστοχίες και απειλές για την εθνική ασφάλεια. Η μελλοντική πορεία και η έκβαση της υπόθεσης παραμένουν αβέβαιες, με το πολιτικό σκηνικό να οδεύει προς ρευστή και αβέβαιη τροπή.

...

Έργα του Κούσνερ στην Αλβανία: Δημοκρατικοί γερουσιαστές κατηγορούν για μεγάλη διαφθορά

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Robert Garcia, κατηγόρησε δημοσίως τον Τζάρεντ Κούσνερ για άμεση διαφθορά λίγο μετά το δημοσίευμα των ειδήσεων για τα τουριστικά έργα του Κούσνερ στην ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου