4 εκατ. ευρώ επιπλέον για την υδροδότηση έργων στρατηγικών επενδυτών σε Παλάσα και Δρυμάδες

4 εκατ. ευρώ επιπλέον για την υδροδότηση έργων στρατηγικών επενδυτών σε Παλάσα και Δρυμάδες

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας Στρατηγικός Επενδυτής κέρδισε τον διαγωνισμό ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης στη Νότια ακτή, με αφετηρία την Παλάσα έως τους Δρυμάδες.

...

Στα 7 εκατ. ευρώ τα έργα ύδρευσης για τους στρατηγικούς επενδυτές σε Δρυμάδες και Δραλαίο

Ένα μήνα μετά το κλείσιμο της διαδικασίας «Ύδρευση παράκτιων περιοχών, Στρατηγικών Επενδυτικών Ζωνών Δραλαίου και Δρυμάδων Πρώτη Φάση», ο Εθνικός Οργανισμός Ύδρευσης και Αποχέτευσης άνοιξε την επόμενη...

Από τη στιγμή που η γη σε εκείνη την περιοχή ξεπουλιέται μέρα με τη μέρα και χτίζονται ολόκληρα τουριστικά χωριά, όπου η αξία των διαμερισμάτων και των βιλών είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η κυβέρνηση πρόσθεσε άλλα 4 εκατ. ευρώ για το έργο ύδρευσης.

Αυτή τη φορά έχει τεθεί σε λειτουργία η Εθνική Υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ίδρυμα υπό τον άμεσο έλεγχο της αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Belinda Balluku, η οποία έχει αναλάβει και τις Διευθύνσεις Ύδρευσης από τους δήμους (μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αναλάβει την Ύδρευση των Τιράνων). Αυτά τα χρήματα θα δαπανηθούν για να έχουν πόσιμο νερό οι στρατηγικοί επενδυτές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι γίνεται λήψη νερού από τα χωριά της περιοχής του ποταμού Αυλώνα.
Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο, πριν από λίγες ημέρες ο Αλβανικός Οργανισμός Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Στερεών Αποβλήτων (AKUM) άνοιξε τον διαγωνισμό για «την υδροδότηση παράκτιων περιοχών, στρατηγικών επενδυτικών περιοχών, Δραλέου, Δρυμάδες και Δρυμάδες του Δήμου Χιμάρας». Πρόκειται για τη φάση ΙΙ, όπου έχτισαν και χτίζουν όλοι οι επενδυτές πλησίον της αλβανικής κυβέρνησης, όπου η τιμή ανά τμ έχει φτάσει στο ζενίθ.

Μια επένδυση για τους πλουσιότερους και τις επιχειρήσεις τους, όπου απλοί άνθρωποι μετά από λίγα χρόνια δεν θα μπορούν να παραθερίζουν πια σε εκείνες τις περιοχές. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η αξία του συγκεκριμένου διαγωνισμού ανέρχεται σε 374.684.543 λεκ ή αν προσθέσουμε και τον ΦΠΑ το ποσό είναι περίπου 4,5 εκατ. ευρώ. Ποσό σημαντικό, αφού μόλις πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε ο νικητής του διαγωνισμού Ι φάσης αξίας 7,5 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου