Στα 7 εκατ. ευρώ τα έργα ύδρευσης για τους στρατηγικούς επενδυτές σε Δρυμάδες και Δραλαίο

Στα 7 εκατ. ευρώ τα έργα ύδρευσης για τους στρατηγικούς επενδυτές σε Δρυμάδες και Δραλαίο

Ένα μήνα μετά το κλείσιμο της διαδικασίας «Ύδρευση παράκτιων περιοχών, Στρατηγικών Επενδυτικών Ζωνών Δραλαίου και Δρυμάδων Πρώτη Φάση», ο Εθνικός Οργανισμός Ύδρευσης και Αποχέτευσης άνοιξε την επόμενη διαδικασία επίβλεψης αυτής της σύμβασης.

Η πρώτη διαδικασία που άνοιξε νωρίτερα στα τέλη Οκτωβρίου και έκλεισε στα τέλη Νοεμβρίου με οριακό ταμείο 7 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία εποπτείας υπολογίζεται η 3η Ιανουαρίου 2024, ενώ το οριακό ταμείο είναι 5,9 εκατ. λεκ ή 58 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο σε αυτή την περιοχή στοχεύει στην υδροδότηση ορισμένων τουριστικών συγκροτημάτων που έχουν λάβει το καθεστώς στρατηγικής επένδυσης. Αυτό είναι το επιχείρημα που δίνεται στα έγγραφα που συνοδεύουν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι χρειάζεται παρέμβαση στην πηγή του «Izvor» για εξασφάλιση της ποσότητας των 290 λ/δευτερ. Ως εκ τούτου, αναφέρεται ότι για το σκοπό αυτό χρειάζεται η κατασκευή νέας λεκάνης απορροής στο νότιο τμήμα του καναλιού συλλογής των λυμάτων της πηγής.

Με το πέρασμα των χρόνων, η αλβανική κυβέρνηση, μέσω της Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, έχει παραχωρήσει καθεστώς σε μια σειρά από επενδύσεις που, αν και σχεδιάστηκαν ως τουριστικά συγκροτήματα, σε αρκετές περιπτώσεις κατέληξαν σε συγκροτήματα κατοικιών. Επωφελούμενοι από το καθεστώς, οι επενδυτές αποκτούν ευκολία τόσο για την απόκτηση γης όσο και για τη διευκόλυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά και για επενδύσεις που σχετίζονται με υποδομές και πρόσβαση σε ενέργεια και νερό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου