Η ανησυχητική άνοδος της εκμετάλλευσης παιδιών στην Αλβανία - 2058 αναφερόμενες περιπτώσεις

Η ανησυχητική άνοδος της εκμετάλλευσης παιδιών στην Αλβανία - 2058 αναφερόμενες περιπτώσεις

Η 14ετή έκθεση της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά στην Αλβανία φέρνει στο φως μια ανησυχητική πραγματικότητα: ο αριθμός των παιδιών που υφίστανται εκμετάλλευση για εργασία, επαιτεία ή άλλα οικονομικά οφέλη έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 5 χρόνια.

Συγκεκριμένα, η έκθεση καταγράφει 2058 αναφερόμενες περιπτώσεις εκμετάλλευσης παιδιών με σκοπό το κέρδος, ενώ ο αριθμός των αναφορών για την ανασφάλειά τους στο Διαδίκτυο έχει επταπλασιαστεί. Τα κορίτσια, δυστυχώς, πλήττονται δυσανάλογα, καθώς υφίστανται εκμετάλλευση σχεδόν διπλάσια συχνά από τα αγόρια σε εθνικό επίπεδο.

Επιπλέον, η έκθεση αποκαλύπτει ότι 1.538 παιδιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, καταναγκασμένα σε καθημερινή εργασία για κερδοσκοπικούς σκοπούς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η γραμμή Alo 116-111, ο μοναδικός εθνικός μηχανισμός παραπομπής για την αναφορά παιδικής δυσφορίας στην Αλβανία, έχει δεχθεί πάνω από 850.000 τηλεφωνήματα σε διάστημα 14 ετών. Τα Τίρανα, το Δυρράχιο, το Ελμπασάνι, η Σκόδρα, το Φιέρι και η Κορυτσά είναι οι περιοχές με τις περισσότερες κλήσεις, υπογραμμίζοντας την έκταση του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου