Ορίστηκαν οι δικαστές της έφεσης του Φρέντη Μπελέρη - Η πρόεδρος είχε απορρίψει αίτημα άδειας ορκωμοσίας

Ορίστηκαν οι δικαστές της έφεσης του Φρέντη Μπελέρη - Η πρόεδρος είχε απορρίψει αίτημα άδειας ορκωμοσίας

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι δικαστές που θα εξετάσουν την έφεση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, στο Ειδικό Εφετείο. Τα ονόματα που προέκυψαν μετά από κλήρωση, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η αλβανική «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», είναι της Daniela Shkira ως προέδρου και των Dhimitër Lara και Ilirjana Olldashi ως μέλη.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός πως το όνομα της προέδρου, Daniela Shirka, έχει εμπλακεί ξανά στην υπόθεση καθώς είχε εξετάσει αίτημα για χορήγηση ειδικής άδειας ορκωμοσίας, την οποία είχε απορρίψει. Δεν αποκλείεται να πρόκειται περί τεχνάσματος ώστε να σπαταληθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος κατά την έναρξη της δίκης.

Εν τω μεταξύ, ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της ακροαματικής διαδικασίας.

Η πρωτόδικη απόφαση καταδίκασε τον Μπελέρη σε 2 χρόνια φυλάκιση για εκλογική διαφθορά και κατά της απόφασης αυτής οι δικηγόροι του Μπελέρη έχουν προσφύγει στο Ειδικό Εφετείο.

Η ολοκλήρωση του Εφετείου θα δρομολογήσει εξελίξεις στο δήμο Χιμάρας καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να προκηρυχθούν νέες δημοτικές εκλογές. Ο Φρέντης Μπελέρης και άμεσα να αποφυλακιστεί σε περίπτωση που το εφετείο του μειώσει την ποινή, θα χάσει οριστικά το αξίωμα του δημάρχου και δεν θα μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου