Κρυσταλλοπηγή: 4 αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για συνεργασία σε λαθρεμπόριο οχημάτων

Κρυσταλλοπηγή: 4 αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για συνεργασία σε λαθρεμπόριο οχημάτων

Στη σύλληψη ενός 32χρονου στην Κορυτσά προχώρησε η Αστυνομία με την κατηγορία διακίνησης αυτοκινήτων.

Μέσω ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η αστυνομία έχει βάλει σε διαθεσιμότητα 4 αστυνομικούς για «κατάχρηση καθήκοντος» σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι έχουν κατασχεθεί ως υλικό τεκμήριο κάποια οχήματα αξίας περίπου 130.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας:

Η Αστυνομική Εποπτεύουσα Αρχή (Περιφέρεια Ελμπασανίου-Κόρτσας) εκτέλεσε την εντολή της Εισαγγελίας για την απόφαση του Πρωτοδικείου Γενικής Δικαιοδοσίας Κορυτσάς, που επέβαλε το μέτρο ασφαλείας «Σύλληψη στη φυλακή» για τον πολίτη M.K. 32 ετών, ως ύποπτος για τη διάπραξη του ποινικού αδικήματος «Εμπορία μηχανοκίνητων οχημάτων».

Η ΑΜΠ εκτέλεσε επίσης την απόφαση του Δικαστηρίου, για το μέτρο ασφαλείας «Αναστολή άσκησης καθήκοντος ή δημόσιας υπηρεσίας», ως ύποπτα για τη διάπραξη του ποινικού αδικήματος «Κατάχρηση καθήκοντος» σε βάρος 4 αστυνομικών:

– Επιθεωρητής M.M., 32 ετών, αστυνομικός στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής.

– Επιθεωρητής S.L., 56 ετών, αστυνομικός στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής

– Επιθεωρητής E.M., 35 ετών, αστυνομικός στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής.

- Αναπληρωτής Επίτροπος Μ.Α., 28 ετών, με καθήκον Ειδικού διερεύνησης εγκλημάτων στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν με προληπτικές μεθόδους σε σχέση με την ποινική αυτή διαδικασία, προέκυψε ότι ο ημεδαπός Μ.Κ. έχει διακινήσει στην Αλβανία οχήματα κλεμμένα στην Ελλάδα, κάνοντας αλλαγές στα στοιχεία αναγνώρισης για να τα εξοπλίσει στη συνέχεια με πλαστά έγγραφα, με σκοπό να τα πουλήσει στη χώρα μας. Ομοίως, με στοιχεία έχει τεκμηριωθεί ότι οι υπάλληλοι της Αστυνομίας, κατά κατάχρηση καθήκοντος και κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθετικής και καταστατικής νομοθεσίας, καθώς και κατά παράβαση των Τυποποιημένων Διαδικασιών Εργασίας, δεν διενήργησαν ελέγχους στα έγγραφα, την έλλειψη πληρεξουσίων ή τις εξουσιοδοτήσεις που θα έπρεπε να έχει ο πολίτης Μ.Κ. τη στιγμή της εισαγωγής των μέσων αυτών στο αλβανικό έδαφος.

Ως υλικό τεκμήριο κατασχέθηκαν 6 ύποπτα κλεμμένα οχήματα, αξίας 130.000 ευρώ.

Τα διαδικαστικά υλικά διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Γενικής Δικαιοδοσίας Κορυτσάς για περαιτέρω ενέργειες.

Συνεχίζονται οι έρευνες για εμπλοκή πολιτών ή άλλων αστυνομικών στην εγκληματική αυτή ενέργεια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου