Δημαρχείο Τιράνων: Ρίψη μολότοφ και συγκρούσεις οπαδών την αντιπολίτευσης με την αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημαρχείο Τιράνων: Ρίψη μολότοφ και συγκρούσεις οπαδών την αντιπολίτευσης με την αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, οπαδοί του Κόμματος Επανίδρυσης (πρώην μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος) και Ελευθερίας του Ιλίρ Μέτα πραγματοποίησαν δυναμική διαμαρτυρία μπροστά από το Δημαρχείο Τιράνων. Η σημερινή διαδήλωση, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, κλιμακώθηκε σε στιγμές έντασης, με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Πυροδότης της έντασης αποτέλεσε η τοποθέτηση μεταλλικού φράχτη από την αστυνομία μπροστά από την είσοδο του δημαρχείου, εμποδίζοντας την είσοδο στους δεξιούς δημοτικούς συμβούλους. Αποφασισμένοι να περάσουν, οι διαδηλωτές, υποκινούμενοι από εκπροσώπους του κόμματος Επανίδρυσης, όπως ο Φλαμούρ Νόκα και ο Τέντι Μπλούσι, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ένταση κορυφώθηκε με ρίψη μολότοφ και καπνογόνων προς την είσοδο του δημαρχείου. Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας με πυροσβεστήρες κατάφερε να σβήσει τις φλόγες.

Η διαμαρτυρία αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης κατά του δημάρχου Τιράνων, Erjon Veliaj, έπειτα από τις συλλήψεις αρκετών στελεχών του δήμου με κατηγορίες για διαφθορά.

Ο Τέντι Μπλούσι, δημοτικός σύμβουλος του ΚΕΕ και υποψήφιος γενικός γραμματέας του κόμματος, εξαπέλυσε έντονες κατηγορίες κατά του ΣΠΑΚ (Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς), κατηγορώντας την για συνεργασία με τον Veliaj. Απαιτώντας την απομάκρυνση του δημάρχου, προειδοποίησε ότι οι διαδηλωτές "θα μπούνε στο γραφείο και θα τον συλλάβουν".

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν νέες εκτροπές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου