Τα αλβανικά ως γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αλβανικά ως γλώσσα επιλογής στα ελληνικά σχολεία πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε με αντιπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, εκφράζοντας την υπερηφάνεια του κόμματος για την ευθύνη που έχει δείξει στα θέματα μετανάστευσης.

Ο Κασσελάκης επεσήμανε ότι, αντίθετα με άλλα κόμματα, το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χρησιμοποιήσει το θέμα της μετανάστευσης για πολιτικό όφελος. Σε σχέση με τη διδασκαλία των γλωσσών, υποστήριξε ότι τα αλβανικά μπορούν να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα στα ελληνικά σχολεία, ενώ τα ελληνικά μπορούν να είναι δεύτερη γλώσσα στην Αλβανία.

Εντούτοις, επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αλβανική κοινότητα, επικεντρώνοντας την προσοχή στα μεγάλα ζητήματα που δημιουργούν ανασφάλεια στα μέλη της. Καταδίκασε τις καθυστερήσεις στην επεξεργασία αιτήσεων διαμονής, τονίζοντας πως η πρακτική αυτή τους τοποθετεί σε ένα καθεστώς ομηρίας, καλώντας σε ανανέωση της διαμονής για τριετία αντί της τρέχουσας πρακτικής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ιστορική σχέση μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Επικεντρώθηκε στη σημασία της ενίσχυσης αυτών των δεσμών για την επιρροή τους στην περιοχή και την Ευρώπη. Η Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίνα Κασιμάτη, εξέφρασε την πρόθεση για νομοθετικές προτάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν διακρίσεις και ρατσιστικές πρακτικές.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, θύμισε τις νομοθετικές παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβανομένης της χορήγησης ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς. Επισήμανε τις προσπάθειες για αντιμετώπιση των διακρίσεων και του ρατσισμού, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση για προτάσεις νόμου με στόχο την εξάλειψή τους.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου