Το Ανώτατο Δικαστήριο συνεχίζει την κατάσχεση του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων

Το Ανώτατο Δικαστήριο συνεχίζει την κατάσχεση του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της εταιρείας παραχώρησης αποτεφρωτηρίων Τιράνων για άρση της κατάσχεσης.

Η Ειδική Εισαγγελία ζήτησε την κατάσχεση του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων όπου σχεδιαζόταν η κατασκευή του αποτεφρωτήρα για την καύση μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Το ΣΠΑΚ ζήτησε την κατάσχεση στις 28 Ιουλίου 2023 αφού διαπίστωσε παραβιάσεις στην παραχώρηση και αποκάλεσε τους Klodian Zoto και Mirel Mërtir de facto ιδιοκτήτες της εταιρείας, επωφελούμενοι 4 εκατ. ευρώ από το εικονικό τιμολόγιο.

Από την έρευνα του ΣΠΑΚ προέκυψε ότι οι Klodian Zoto και Mirel Mërtiri είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας «Integrated Energy B.V SPV», η οποία στις 31 Αυγούστου 2017 κέρδισε τη σύμβαση παραχώρησης «Κατασκευή για αποτέφρωση και αποκατάσταση υφιστάμενων χώρων αποθήκευσης με επενδυτικές δαπάνες που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης ύψους 128.248.330 ευρώ (εκατόν είκοσι οκτώ εκατομμύρια, διακόσιες σαράντα οκτώ χιλιάδες, τριακόσιες τριάντα) χωρίς ΦΠΑ.

...

Αποτεφρωτήριο Τιράνων: Στη φυλακή 5 από τους 12 συλληφθέντες

Το Ειδικό Δικαστήριο (GJKKO) όρισε τις ποινές για τα 14 άτομα που ερευνά το ΣΠΑΚ σε σχέση με το σκάνδαλο του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων. Το GJKKO στέλνει 5 άτομα στη φυλακή και άλλους 7 σε κατ' οίκον ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου