Αποτεφρωτήριο Τιράνων: Στη φυλακή 5 από τους 12 συλληφθέντες

Αποτεφρωτήριο Τιράνων: Στη φυλακή 5 από τους 12 συλληφθέντες

Το Ειδικό Δικαστήριο (GJKKO) όρισε τις ποινές για τα 14 άτομα που ερευνά το ΣΠΑΚ σε σχέση με το σκάνδαλο του αποτεφρωτηρίου των Τιράνων. Το GJKKO στέλνει 5 άτομα στη φυλακή και άλλους 7 σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ καταζητούνται 3 άτομα.

...

11 εντάλματα σύλληψης και 5 συλληφθέντες για την υπόθεση των αποτεφρωτηρίων στην Αλβανία

Με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) συνελήφθησαν 5 άτομα για τα αποτεφρωτήρια, ενώ εκδόθηκαν συνολικά 11 εντάλματα σύλληψης. 5 από τους καταζητού...

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ οι περισσότεροι μίλησαν μόνοι τους στο ακροατήριο υποστηρίζοντας ότι ασκούσαν μόνο τα καθήκοντά τους. Στη συνεδρίαση μίλησε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Λευτέρ Κόκα ο οποίος δήλωσε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του και του προσωπικού βασίζονται σε πολιτική και μιντιακή άποψη.

«Ζητώ συγγνώμη από όλο το προσωπικό αν είναι εδώ εξαιτίας μου. Έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν βάσει πολιτικών και ΜΜΕ. Είμαι θύμα του Σαλί (Μπερίσα) και του μικρού κόμματος. Λυπάμαι για όλους εσάς (άτομα που έχουν κατηγορηθεί στους φακέλους στους οποίους ανήκει)» - είπε.

Έτσι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Alqi Blako, στην υπεράσπισή του υποσήριξε ότι έχει αποδείξεις για την αγορά της μηχανής μπύρας αξίας 119.755 ευρώ.

«Την αγόρασα προσωπικά στην Τσεχία. Έχω τιμολόγια που μπορώ να σας διαθέσω. Δεν έχω ωφεληθεί από τέτοιες αγορές από τον Klodian Zoto», είπε ο Blako.

Για την απασχόληση του Vladimir Bezhani, ο Alqi Blako είπε: «Είναι μια νόμιμη σύμβαση με τον ιδιωτικό τομέα. Ούτε με κανονισμό ούτε από νόμο απαγορεύεται. Είναι ένας από τους τρεις καλύτερους ειδικούς στη χώρα όσον αφορά τις μελέτες επεξεργασίας απορριμμάτων. Ο μισθός του είναι νόμιμος, εφόσον είναι νόμιμος δεν υπάρχει λόγος υποβολής μηνύσεων».

...

Αποτεφρωτήριο των Τιράνων: Οι έρευνες αποκαλύπτουν παραβιάσεις και διασυνδέσεις με τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες

Στην Αλβανία, οι έρευνες της Ειδικής Εισαγγελίας για το αποτεφρωτήριο των Τιράνων, που οδήγησαν στην έκδοση 15 ενταλμάτων σύλληψης, αποκάλυψαν σειρά παρατυπιών στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου