Στις φυλακές Βελιγραδίου στέλνεται πρώην στέλεχος του UÇK

Στις φυλακές Βελιγραδίου στέλνεται πρώην στέλεχος του UÇK

Στο κεντρικό κέντρο κράτησης στο Βελιγράδι ως προφυλακισμένος μεταφέρθηκε ο πρώην στρατιώτης του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, Χασάν Ντακάι, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τις σερβικές αρχές στη Μερντάρα.

Την είδηση ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Xhevdet Smakiqi, με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.

"Η τελευταία πληροφορία που έλαβα για την υπόθεση της σύλληψης του Hasan Dakaj είναι ότι ο Hasan Dakaj έχει ήδη σταλεί από το Κέντρο Κράτησης στο Kurshumli στο κεντρικό κέντρο κράτησης στο Βελιγράδι στην οδό "Baçvanska"", έγραψε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εισαγγελία της Σερβίας ισχυρίζεται ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου το 1999.

«Το μέλος του UCK Hasan Dakaj φέρεται από τη σερβική Εισαγγελία ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου το 1999 ως 19χρονος. Σύμφωνα με τα επίσημα καθήκοντά του, ο Hasan Dakaj έχει οριστεί δικηγόρος από τη Σερβία, όπου στην ανάκριση ενώπιον του Σέρβου εισαγγελέα, ο Hasan Dakaj δήλωσε αθώος ακόμη και για το γεγονός ότι δεν βρισκόταν καθόλου σε αυτές τις τοποθεσίες σύμφωνα με τις υποψίες του εισαγγελία και ότι έκανε λάθος στην ταυτότητά του», είπε ο Smakiqi.

...

Το Κοσσυφοπέδιο ζητά διεθνή βοήθεια για τη σύλληψη του πρώην στρατιώτη του UÇK στη Σερβία

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου (MPJD) καταδίκασε, όπως είπε, την κράτηση, σύλληψη και κακομεταχείριση πολιτών του Κοσσυφοπεδίου από τις σερβικές αρχές και ζήτησε τη βοήθεια τη...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου