Το Κοσσυφοπέδιο ζητά διεθνή βοήθεια για τη σύλληψη του πρώην στρατιώτη του UÇK στη Σερβία

Το Κοσσυφοπέδιο ζητά διεθνή βοήθεια για τη σύλληψη του πρώην στρατιώτη του UÇK στη Σερβία

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου (MPJD) καταδίκασε, όπως είπε, την κράτηση, σύλληψη και κακομεταχείριση πολιτών του Κοσσυφοπεδίου από τις σερβικές αρχές και ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την απελευθέρωσή τους.

Με δελτίο τύπου, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου ότι οι αρχές στη Σερβία συνέλαβαν δύο πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, τον πρώην στρατιώτη του UÇK, Χασάν Ντάκα και τον αδελφό του Τζάβι Ντάκα.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών και Διασποράς καταδικάζει σθεναρά την κράτηση, σύλληψη και κακομεταχείριση πολιτών της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και ταυτόχρονα καλεί τη διεθνή κοινότητα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση απελευθέρωση του πολίτη Χασάν Ντάκα και απαιτούν ταυτόχρονα την ευθύνη από το σερβικό κράτος για αυτές τις αυθαίρετες και καταστροφικές ενέργειες και που έρχονται σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για τους λόγους σύλληψης του Ντάκα.

Οι αρχές στο Κοσσυφοπέδιο ανέφεραν ότι έχουν ειδοποιήσει το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία και την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας για την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το Γραφείο Διασύνδεσης του Κοσσυφοπεδίου στη Σερβία θα υποβάλει επίσημο αίτημα στις σερβικές αρχές ώστε ο επικεφαλής του γραφείου, Jetish Jashari, να επισκεφθεί τον Hasan Daka.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου