Αυτός είναι ο Αλβανός που συνελήφθη στις ΗΠΑ - Διακινούσε ναρκωτικά σε 15 χώρες

Αυτός είναι ο Αλβανός που συνελήφθη στις ΗΠΑ - Διακινούσε ναρκωτικά σε 15 χώρες

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του Αλβανού, ο οποίος αποδεικνύεται ότι είναι επικεφαλής εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στην επιχείρηση «Bandi-Hammer» από την αμερικανική DEA, την ισπανική και την ολλανδική αστυνομία.

...

ΗΠΑ: Αλβανός διακινητής συνελήφθη για την οργάνωση μεταφοράς κοκαΐνης σε 15 χώρες

Έξι άτομα, εκ των οποίων τρία στην Ισπανία, δύο στην Ολλανδία και ένα στις ΗΠΑ, συνελήφθησαν από διεθνή επιχείρηση, όπου διαπιστώθηκε ότι επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε κοκαΐνη είνα...

Συνελήφθησαν 5 άτομα στην Ισπανία και την Ολλανδία για διακίνηση άνω των 2,3 τόνων κοκαΐνης, στο Μπιλμπάο και στην Αλχεθίρα της Ισπανίας το 2020, το 2021 και το 2022.

Η ομάδα αυτή, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ισπανικής αστυνομίας, είχε επικεφαλής έναν Αλβανό που είχε συλληφθεί στο παρελθόν στις ΗΠΑ, ο οποίος έλεγχε τη διακίνηση κοκαΐνης σε 15 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ισπανία. Είναι ο Ylli Didani, 46 ετών, από το χωριό Janjar των Αγίων Σαράντα και κάτοικος Ιλινόις εδώ και χρόνια.

Συνελήφθη το 2021 στο αεροδρόμιο του Σικάγο ενώ ερχόταν από την Αλβανία. Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα «υποβρύχιο drone» για τη μεταφορά κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη. Είναι υπεύθυνος για την ποσότητα 1,1 τόνων κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο Μπιλμπάο το 2020.

Η επιχείρηση «Bandi-Hammer» πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες και οδήγησε στη σύλληψη 3 ατόμων στην Ισπανία και 2 στην Ολλανδία. Οι συλληφθέντες ανακαλύφθηκαν από συνομιλίες που ερευνήθηκαν για μήνες στο αποκρυπτογραφημένο σύστημα συνομιλιών PGP. Από έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων προκύπτει ότι Αλβανός ίδρυσε το 2013 μια μεταλλευτική εταιρεία «US-MINERAL», με γραφεία στο χωριό Σελενίτσα στον Αυλώνα και ήταν ιδιοκτήτης της με το 100% του κεφαλαίου. Το 2021, η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε μια εμπορική μονάδα από το Didani αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων. μια εταιρεία καθώς και 1 τραπεζικό λογαριασμό αξίας περίπου 206.000 δολαρίων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου