ΗΠΑ: Αλβανός διακινητής συνελήφθη για την οργάνωση μεταφοράς κοκαΐνης σε 15 χώρες

ΗΠΑ: Αλβανός διακινητής συνελήφθη για την οργάνωση μεταφοράς κοκαΐνης σε 15 χώρες

Έξι άτομα, εκ των οποίων τρία στην Ισπανία, δύο στην Ολλανδία και ένα στις ΗΠΑ, συνελήφθησαν από διεθνή επιχείρηση, όπου διαπιστώθηκε ότι επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε κοκαΐνη είναι Αλβανός.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η πρώτη από αυτές τις κατασχέσεις έλαβε χώρα στο λιμάνι του Μπιλμπάο τον Απρίλιο του 2020, όπου κατασχέθηκαν 1,1 τόνος κοκαΐνης σε θαλάσσιο εμπορευματοκιβώτιο από το Εκουαδόρ, καμουφλαρισμένο μέσα σε ένα φορτίο μπανανών. Αυτή η σύλληψη έδωσε τη δυνατότητα σε Ισπανούς πράκτορες να ξεκινήσουν την επιχείρηση, βάζοντάς τους στα ίχνη αυτής της σημαντικής διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που ειδικεύεται στην εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών.

Με την πάροδο των μηνών, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός πολλών εταιρειών εισαγωγής φρούτων που ιδρύθηκαν για να φέρουν μεγάλα φορτία κοκαΐνης στην Ισπανία μέσω θαλάσσιων εμπορευματοκιβωτίων, όλες στη Μαδρίτη. Εν τω μεταξύ, οι ισπανικές αρχές μπόρεσαν να αναχαιτίσουν ένα άλλο φορτίο στο λιμάνι του Algeciras 1 τόνου 152 κιλών κοκαΐνης τον Σεπτέμβριο του 2021 και στη συνέχεια άλλο ένα φορτίο 96 κιλών κοκαΐνης τον Νοέμβριο του 2022, που διαχειρίζεται και συντονίζεται από την ίδια εγκληματική οργάνωση.

Έτσι, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση αυτής της επιχείρησης, πραγματοποιώντας συνολικά έξι ελέγχους κατοικιών ταυτόχρονα, τέσσερις από αυτούς μεταξύ των επαρχιών Μαδρίτης και Αλικάντε και οι άλλοι δύο στην ολλανδική πρωτεύουσα.

Η συνεργασία μεταξύ όλων των αστυνομικών δυνάμεων ήταν συνεχής και άμεση καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας, γεγονός που επέτρεψε στις αρχές των ΗΠΑ να συλλάβουν έναν γνωστό διακινητή ναρκωτικών αλβανικής καταγωγής, που διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατηγορείται ότι διοικούσε ένα τεράστιο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που διένειμε κοκαΐνη σε περισσότερες από 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας.

Αυτή η έρευνα στις ΗΠΑ συμπίπτει με εκείνη που διενεργήθηκε στην Ισπανία μετά την κατάσχεση κοκαΐνης στο λιμάνι του Μπιλμπάο. Η επιχείρηση κατευθύνθηκε στην Ισπανία από το Central Court of Instruction No. 2 του Εθνικού Δικαστηρίου και είχε τη συνεργασία της ολλανδικής αστυνομίας και της αμερικανικής υπηρεσίας κατά των ναρκωτικών DEA.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου