Αλβανός σχεδίαζε να αποδράσει με drone από ολλανδικές φυλακές

Αλβανός σχεδίαζε να αποδράσει με drone από ολλανδικές φυλακές

Η Εισαγγελία της Ολλανδίας ζήτησε 3 χρόνια φυλάκιση για τον 36χρονο Μπράιαν Π. αφού προσπάθησε να δραπετεύσει από τη φυλακή της πόλης Ντόουβ με drone. Θα τον βοηθούσε ένας Αλβανός που ονομαζόταν Lisander O. που θα αγόραζε το ειδικό drone στο Ντουμπάι.

Τα ολλανδικά ΜΜΕ γράφουν ότι τον Ιούνιο του 2023, κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον του δικαστηρίου στο Zutphen, μαθεύτηκε ότι ο Brian P. είχε επικοινωνήσει με κάποιον έξω από τους τοίχους της φυλακής. Αυτό το άτομο του είπε ότι είχε παραγγείλει ένα «ειδικό drone από το Ντουμπάι».

Ο Μπράιαν Π. είχε ρωτήσει: «Μπορεί αυτό το πράγμα να αντέξει τα 95 κιλά μου;» Η απάντηση σε αυτό θα ήταν «Ναι». Ο δικηγόρος του Μπράιαν αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Ο Brian P. βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για εκβιασμό από τους δύο ιδρυτές της Bitonic, γνωστής ολλανδικής εταιρείας bitcoin. Από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2021, μαζί με ένα άλλο άτομο ζήτησαν από αυτούς 1 εκατομμύριο ευρώ, απειλώντας να σκοτώσουν και να βιάσουν μέλη της οικογένειας.

Η ολλανδική αστυνομία εισέβαλε σε κτίριο στο Ρότερνταμ στις 29 Νοεμβρίου 2022 σε μια έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων. Σε ένα τηλέφωνο που βρέθηκε εκεί, η αστυνομία βρήκε τυχαία μηνύματα σχετικά με ένα σχέδιο απόδρασης στο οποίο ο Brian P. επρόκειτο να αποφυλακιστεί από τη φυλακή στο Grave με drone. Ο Brian P. φαίνεται να μίλησε με έναν Ολλανδό και τον Αλβανό Lisander O.

Αρχικά, η τριάδα φέρεται να σχεδίαζε να απελευθερώσει τον κρατούμενο με ελικόπτερο (κρεμώντας τον σε σχοινί). Όταν αυτό αποδείχθηκε αδύνατο, συζήτησαν το σχέδιο να απελευθερώσουν τον Π. κρεμώντας τον από ένα drone. Μετά σκέφτηκαν να αγοράσουν δύο drones για να είναι ασφαλείς. Αφού θα έφευγε από τη φυλακή, θα έμπαινε σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Το σχέδιο ήταν μετά να κρυφτεί στην Αλβανία. Η εισαγγελία ζήτησε 18 μήνες φυλάκιση για τον Maarten van der T., εκ των οποίων οι 6 μήνες τέθηκαν σε αναστολή. Ποινή φυλάκισης 16 μηνών ζητήθηκε σε βάρος του Αλβανού Lisader O. Το δικαστήριο θα λάβει την απόφασή του στις 19 Ιανουαρίου 2024.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου