Ανάπτυξη δυνάμεων της KFOR μετά την προειδοποίηση Κούρτι

Ανάπτυξη δυνάμεων της KFOR μετά την προειδοποίηση Κούρτι

Λίγο αφότου ο Πρωθυπουργός Albin Kurti προειδοποίησε ότι ο Ραντόιτσιτς προετοιμάζει νέες επιθέσεις κατά του Κοσσυφοπεδίου, η αποστολή της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο δημοσίευσε φωτογραφίες Αμερικανών στρατιωτών που περιπολούν κοντά στο Leposavič.

«Η KFOR έχει τονίσει ότι είναι πλήρως επικεντρωμένη στην παροχή ενός ειρηνικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους όσους ζουν στο Κοσσυφοπέδιο. Αμερικανοί στρατιώτες που τοποθετήθηκαν στην Περιφερειακή Διοίκηση Ανατολής (RC-E) της KFOR διεξήγαγαν περιπολία ασφαλείας στην περιοχή.

Η KFOR είναι πλήρως επικεντρωμένη στην καθημερινή εφαρμογή της εντολής της – με βάση την απόφαση 1244 του 1999 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – να παρέχει ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον και ελευθερία κινήσεων για όλες τις κοινότητες που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο», έγραψε η KFOR.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών, Xhelal Sveçla, είπε ότι η ομάδα του Milan Radojicic αναδιοργανώνεται για την επόμενη επίθεση στο Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τον Kurti, αυτή η οργάνωση λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας στο Raskë, όπου ο Radojicic έχει επίσης συναντήσεις με στελέχη της σερβικής BIA.

Ο Κούρτι δήλωσε ότι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Jablanovica» στη Ράσκα φυλάσσονται όπλα που προετοιμάζονται για επίθεση στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και μέλη της πολιτικής άμυνας. Ο Κούρτι είπε ότι αυτά τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας του Ραντόιτσιτς αμείβονται με περίπου 2 χιλιάδες ευρώ το μήνα, επιπλέον της διαμονής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου