Σε ισόβια καταδικάστηκε Αλβανός χακερ που παραβίασε το βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto

Σε ισόβια καταδικάστηκε Αλβανός χακερ που παραβίασε το βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto

Σε ισόβια κάθειρξη σε ψυχιατρείο καταδικάστηκε ένας έφηβος Αλβανός χάκερ που χάκαρε το βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto 6 (GTA). Με καταγωγή από την Αλβανία αλλά ζώντας στην Οξφόρδη, ο Arion Kurtaj είναι αυτιστικός και ήταν βασικό μέλος της διεθνούς συμμορίας Lapsus$.

Οι επιθέσεις συμμοριών σε τεχνολογικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των Uber, Nvidia και Rockstar Games κόστισαν στις εταιρείες σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια. Ο δικαστής είπε ότι οι δεξιότητες και η επιθυμία του Κουρτάι να διαπράξει έγκλημα στον κυβερνοχώρο σήμαινε ότι παραμένει υψηλός κίνδυνος για το κοινό.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Kurtaj ήταν βίαιος κατά τη διάρκεια της κράτησής του, όπου υπήρχαν δεκάδες αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές. Οι γιατροί έκριναν τον Kurtaj ακατάλληλο να δικαστεί λόγω του σοβαρού αυτισμού του, οπότε ζητήθηκε από τους ενόρκους να καθορίσουν εάν διέπραξε ή όχι τις υποτιθέμενες πράξεις, όχι εάν το έκανε με εγκληματική πρόθεση.

Παρά την κατάσχεση του φορητού υπολογιστή του, ο Kurtaj κατάφερε να χακάρει τη Rockstar, τη μητρική εταιρεία του GTA, χρησιμοποιώντας ένα Amazon Firestick, την τηλεόραση του ξενοδοχείου του και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο Kurtaj έκλεψε 90 κλιπ του ακυκλοφόρητου και πολυαναμενόμενου Grand Theft Auto 6.

Εισέβαλε στο εσωτερικό σύστημα μηνυμάτων Slack της εταιρείας και έγραψε: Εάν η Rockstar δεν επικοινωνήσει μαζί μου στο Telegram εντός 24 ωρών, θα αρχίσω να δημοσιεύω τα χακαρισμένα βίντεο.

Στη συνέχεια δημοσίευσε τα κλιπ και τον πηγαίο κώδικα σε ένα φόρουμ με το όνομα χρήστη TeaPotUberHacker. Υπάρχουν 12 κατηγορίες εναντίον του Kurtaj, συμπεριλαμβανομένων απειλών, απάτης και κακής χρήσης υπολογιστή. Όμως, λόγω του βαρύ αυτισμού, κρίθηκε ακατάλληλος να δικαστεί, αλλά αργότερα μέσω ειδικής επιτροπής κρίθηκε ένοχος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου