Βαλένθια: 7 Ισπανοί και 1 Αλβανός συνελήφθησαν για φορτίο 600 κιλών κοκαΐνης

Βαλένθια: 7 Ισπανοί και 1 Αλβανός συνελήφθησαν για φορτίο 600 κιλών κοκαΐνης

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε οκτώ άνδρες διαφορετικών εθνικοτήτων ενώ ξεφόρτωνε ένα φορτίο 600 κιλών κοκαΐνης που έφτασε στη Βαλένθια κρυμμένο σε ένα κοντέινερ. Οι συλλήψεις έγιναν όταν οι ύποπτοι έμποροι ναρκωτικών προσπαθούσαν να πάρουν συσκευασίες με κοκαΐνη για να τις φορτώσουν σε φορτηγό.

Οι οκτώ συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη φυλακή το απόγευμα της Πέμπτης με εντολή του ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτίο αυτό έφευγε από το λιμάνι του Callao του Περού, φορτωμένο με αβοκάντο και έφτασε στη Βαλένθια πριν από δύο εβδομάδες. Από εκείνη τη στιγμή, πράκτορες της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος και Καταπολέμησης Ναρκωτικών (EDOA) της Διοίκησης της Βαλένθια επιθεώρησαν την αποστολή και την υπέβαλαν σε στενή παρακολούθηση, αφού το δικαστήριο της Βαλένθια διέταξε τον έλεγχο της αποστολής, για να ανακτηθούν τα ναρκωτικά σε εύθετο χρόνο.

Έτσι το φορτίο με τα αβοκάντο εκτέλεσε κανονικά το δρομολόγιο του προς μια αποθήκη σε βιομηχανική περιοχή στη Μάλαγα, όπου ξεφόρτωσαν τα φρούτα. Μετά από αυτό, το ίδιο φορτηγό επέστρεψε στη Βαλένθια με το κοντέινερ, τώρα άδειο, και το στάθμευσε σε τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Quart de Poblet.

Οι συλλήψεις έγιναν όταν οι ύποπτοι έμποροι ναρκωτικών ξεφόρτωναν συσκευασίες κοκαΐνης. Οι συλληφθέντες σκόπευαν να μεταφέρουν τα ναρκωτικά σε ένα βαν που άφησαν σταθμευμένο στο δρόμο.

Από τους οκτώ ύποπτους διακινητές που συνελήφθησαν, οι επτά είναι Ισπανοί και ο όγδοος είναι Αλβανός. Ο τελευταίος λειτουργούσε ως «συμβολαιογράφος» της αποστολής για την οργάνωση εισαγωγής ναρκωτικών, δηλαδή την εγκληματική ομάδα που πλήρωνε το φορτίο στους Κολομβιανούς παραγωγούς και στη συνέχεια φρόντιζε για τη διανομή του.

Συνήθως, αποστολές αυτού του μεγέθους καταλήγουν να εξυπηρετούν τον εφοδιασμό Ισπανών διακινητών ναρκωτικών, κυρίως ομάδων με έδρα τη Μαδρίτη και άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου