SPAK: Ο Πρώην Υπουργός Υγείας δεν απέτρεψε τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ αναπληρωτή υπουργού και επιχειρηματία

SPAK: Ο Πρώην Υπουργός Υγείας δεν απέτρεψε τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ αναπληρωτή υπουργού και επιχειρηματία

Νέα στοιχεία αποκαλύφθηκαν από τον φάκελο της έρευνας για τον πρώην υπουργό Υγείας, Ilir Beqaj. Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ο Beqaj δεν απέτρεψε τη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του επιχειρηματία Ilir Rrapaj και του πρώην υφυπουργού Klodian Rjepaj.

Επίσης, δεν βρήκε τον πληθωρισμό του κόστους από την προμήθεια.

Θυμίζουμε ότι το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος διέταξε τον πρώην Υπουργό Υγείας, Ilir Beqaj, να μην εγκαταλείπει το έδαφος της Αλβανίας και να εμφανίζεται κάθε Παρασκευή στη δικαστική αστυνομία.

Το δικαστήριο τόνισε στην απόφαση ότι ο υπό έρευνα πρώην υπουργός, φέρεται να διέπραξε κατάχρηση εξουσίας σε συνεργασία κατά τις διαδικασίες παραχώρησης ολοκληρωμένων υπηρεσιών για νοσοκομειακές χειρουργικές στειρώσεις 100 εκατομμυρίων δολαρίων για 10 χρόνια από το Υπουργείο Υγείας, του οποίου ηγήθηκε.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι ο κ. Beqaj ανέχτηκε τις εκτιμήσεις της επιτροπής για το κόστος των υλικών, που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν διογκωμένες.

Ο Beqaj είπε ότι δεν θα ασκήσει έφεση σε αυτή τη δικαστική απόφαση και ότι είναι έτοιμος και ενδιαφέρεται να ξεκαθαρίσει πλήρως αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό.

Μετά τη σημερινή απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου GJKKO, ο πρώην υπουργός Υγείας Ilir Beqaj παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της Κρατικής Υπηρεσίας Στρατηγικού Προγραμματισμού και Συντονισμού Βοήθειας (SASPAC).

...

Το SPAK απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα σε πρώην Υπουργό Υγείας και τον θέτει σε παρακολούθηση

 Μετά την απόφαση του SPAK να κοκκινίσει το διαβατήριο του και να παρακολουθεί τον πρώην Υπουργό Υγείας της Αλβανίας Ilir Beqaj, ο τελευταίος παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου