Το SPAK απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα σε πρώην Υπουργό Υγείας και τον θέτει σε παρακολούθηση

Το SPAK απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα σε πρώην Υπουργό Υγείας και τον θέτει σε παρακολούθηση

Μετά την απόφαση του SPAK να κοκκινίσει το διαβατήριο του και να παρακολουθεί τον πρώην Υπουργό Υγείας της Αλβανίας Ilir Beqaj, ο τελευταίος παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας Στρατηγικού Προγράμματος και Συντονισμού Βοήθειας, θέση που κατείχε από το 2021, και αποχώρησε από τη διαπραγματευτική ομάδα για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ. Προηγουμένως, ο Beqaj δεν είχε δεχτεί να αναλάβει την εντολή του βουλευτή στην περιοχή της Σκόδρας.

Ο επιχειρηματίας Ilir Rrapaj και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Klodjan Rjepaj έχουν φυλακιστεί για την παραχώρηση αποστείρωσης ιατρικού εξοπλισμού. Σε κατ' οίκον περιορισμός τέθηκε ο Saimir Kadiu, οικονομικός διευθυντής στο υπουργείο Υγείας, και στη Marsela Serjanaj, νομική διευθύντρια σε αυτό το ίδρυμα.

Επιπλέον, ζητείται να εμφανιστεί ο χειρουργός Arben Gjata, χειρουργός και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ιατρικής. Το ίδιο μέτρο έχει αποφασιστεί για τους Naile Ajazi, Genc Byrazer και Petro Mersini, πρώην Γενικό Διευθυντή της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας στο υπουργείο Υγείας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι πλαστογραφία και κατάχρηση εξουσίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου