Ρώσος κατηγορούμενος για 30 δολοφονίες θα εκδοθεί στις ρωσικές αρχές από την Αλβανία

Ρώσος κατηγορούμενος για 30 δολοφονίες θα εκδοθεί στις ρωσικές αρχές από την Αλβανία

Την έκδοση του Ρώσου Ιγκόρ Κουκάνοφ στη Ρωσία αποφάσισε το δικαστήριο της Σκόδρας. Τώρα αναμένεται μόνο η έναρξη της διαδικασίας έκδοσης.

Ο 59χρονος κηρύχθηκε διεθνής καταζητούμενος από την Ιντερπόλ Μόσχας, αφού οι ρωσικές αρχές του επέβαλαν ποινή φυλάκισης, με την κατηγορία ότι βοήθησε και συνεργάστηκε με δράστη σοβαρών ποινικών αδικημάτων στο Ρωσία.

Είχε ζητήσει άσυλο στην Αλβανία, αλλά το δικαστήριο της Σκόδρας έκρινε παρά τη θέλησή του. Μετά την έκδοση, θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη στη Ρωσία για τις κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί.

«Το δικαστήριο απέσυρε την απόφασή του χωρίς να μας δώσει την ευκαιρία να υποβάλουμε υπεράσπιση, να διατυπώσουμε τα συμπεράσματά μας εγγράφως, ούτε δόθηκε ο λόγος στο πρόσωπο. Παραβιάζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε ο νομικός του υπερασπιστής σε αυτή τη διαδικασία, ενώ τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα εφεσιβληθεί.

Ο Ιγκόρ Κουκάνοφ, 59 ετών, συνελήφθη στις 28 Αυγούστου στο συνοριακό σημείο διέλευσης στο Muriqan ενώ προσπαθούσε να περάσει στο Μαυροβούνιο. Σε βάρος του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ Μόσχας. Ο Κουκάνοφ κατηγορείται για διάπραξη πολλών ποινικών αδικημάτων και για διάπραξη περίπου 30 δολοφονιών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου