Ο Αλβανός ναρκο-βαρώνος που συνελήφθη στην Τουρκία διατηρούσε σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη στο Εκουαδόρ

Ο Αλβανός ναρκο-βαρώνος που συνελήφθη στην Τουρκία διατηρούσε σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη στο Εκουαδόρ

Δύο χρόνια αφότου ένας δικαστής στο Εκουαδόρ απελευθέρωσε πρόωρα τον Dritan Rexhepi και περισσότερο από ένα χρόνο αφότου δεν ήταν γνωστή η τοποθεσία του, καθώς δεν συμμορφώθηκε με τα μέτρα που είχαν τεθεί για την αποφυλάκισή του, το όνομα του Αλβανού τραβά ξανά την προσοχή. Η Eluniverso γράφει ότι αυτό συμβαίνει αφού οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον επικεφαλής της ναρκοεγκληματικής ομάδας γνωστής ως Bello Company, στο πλαίσιο μιας κοινής επιχείρησης που ονομάζεται Cartel, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από την Ιταλία και την Αλβανία.

Ο Ρετζέπι εξαφανίστηκε από τα ραντάρ των αρχών του Ισημερινού στις αρχές του 2022, όταν δεν σεβάστηκε τα μέτρα που διέταξε ο δικαστής Ντιέγκο Πόμα, αφού ενέκρινε το αίτημα του Αλβανού για πρόωρη αποφυλάκιση για λόγους υγείας. Αντί για φυλακή, του δόθηκε εντολή να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονική συσκευή, να αναφέρει το πού βρίσκεται στο Δικαστήριο και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο Αλβανός είχε συλληφθεί από το 2014, καθώς ήταν ένας από τους έντεκα που συνελήφθησαν στη βαλκανική επιχείρηση που διεξήχθη στον Εκουαδόρ. Για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών, ο άνδρας που είναι γνωστός ως Τσάρος ή Βασιλιάς της Κοκαΐνης καταδικάστηκε στον Εκουαδόρ σε δεκατρία χρόνια φυλάκιση, εκ των οποίων εξέτισε μόνο τα επτά.

Στις αρχές του 2023, τα ηχητικά και οι πληροφορίες που διέρρευσαν από το διαδικτυακό μέσο La Posta, στο πλαίσιο ενός έργου που ονομάζεται Μεγάλος Νονός, έφεραν στη δημοσιότητα τον Dritan Rexhepi ή Dritan Gjika (ο Αλβανός χρησιμοποίησε τουλάχιστον έξι ψεύτικα ονόματα για να κινηθεί), μεταξύ άλλων, ο Rexhepi διατηρούσε επιχειρηματική σχέση με τον Rubén Cherres. Μεταξύ τους ίδρυσαν τουλάχιστον δεκατρείς εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονταν με κατασκευαστικές και κτηματομεσιτικές εταιρείες. Η αστυνομική επιτήρηση στο πλαίσιο της επιχείρησης υποτίθεται ότι αποκάλυψε αμέτρητες συναντήσεις και συνομιλίες μεταξύ των Τσέρα, Ρετζέπι ή Γκίκα και ατόμων που θα ήταν μέρος της γνωστής ως αλβανικής μαφίας.

Οι αποκαλυφθείσες επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Cherres, Rexhepi και της αλβανικής μαφίας τράβηξαν την προσοχή όχι μόνο επειδή ήταν επιχειρήσεις που προφανώς σχετίζονταν με τη δημιουργία εταιρειών-front για τη μεταφορά ναρκωτικών από τον Εκουαδόρ στην Ευρώπη και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά και για τη στενή φιλία των Cherres και Danilo Carrera, κουνιάδος του προέδρου της Δημοκρατίας, Guillermo Lasso. Οι αναφορές της αστυνομίας αναφέρουν ότι το καρτέλ με επικεφαλής τον Ρετζέπι μετέφερε φορτία ναρκωτικών αμέτρητων εκατομμυρίων δολαρίων από χώρες της Νότιας Αμερικής στην Ευρώπη.

Ο Dritan Rexhepi καταζητήθηκε διεθνώς καθώς είχε καταδικαστικές αποφάσεις για φόνο, διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, απαγωγές, πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων και όπλων. Πριν φτάσει στον Εκουαδόρ, ο Αλβανός είχε δραπετεύσει από φυλακές της Αλβανίας, της Ιταλίας και του Βελγίου. Η δημοσιογραφική έρευνα που ονομάζεται «Ο Μεγάλος Νονός» χαρακτηρίστηκε από την Εισαγγελία ως υπόθεση Encuentro. Το γεγονός αυτό δημιούργησε ανησυχία στο στέλεχος του Γκιγιέρμο Λάσο.Από τις 25 Οκτωβρίου, η Εισαγγελία ζήτησε να μεταφερθεί η υπόθεση Encuentro από το στάδιο της προδικαστικής έρευνας στη φάση της εισαγγελικής έρευνας για το οργανωμένο έγκλημα. Η εισαγγελέας του Pichincha, Luzmila Lluglla, ζήτησε από έναν δικαστή κατά της διαφθοράς να δοθεί ημερομηνία για να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον επτά υπόπτων για συμμετοχή σε αυτό το φερόμενο δίκτυο διαφθοράς σε δημόσιες εταιρείες στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

...

Στην Τουρκία συνελήφθη διεθνώς καταζητούμενος Αλβανός επικεφαλής καρτέλ ναρκωτικών

Ο επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών Kompania Bello, συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Κωνσταντινούπολη. Την είδηση επιβεβαιώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, όπου ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου