Το SPAK κατάσχει 390 χιλιάδες τ.μ. διαβόητου εγκληματία

Το SPAK κατάσχει 390 χιλιάδες τ.μ. διαβόητου εγκληματία

Το Ειδικό Δικαστήριο κατάσχεσε κατόπιν αιτήματος του SPAK τρία ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία Pëllumb Gjoka, τα οποία φέρονται να αποκτήθηκαν με πλαστογραφία εγγράφων.

Τα ακίνητα δασικής έκτασης καλύπτουν συνολική έκταση 390 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην ακτή της Velipoja.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Ειδικού Πρωτοδικείου Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος εκτελέστηκε από την Ειδική Εισαγγελία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Διαχείρισης Κατασχεθέντων Περιουσιακών Στοιχείων. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον πλήρη εντοπισμό εγκληματικών γεγονότων και προσώπων που εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική ενέργεια.

Ο επιχειρηματίας Γκιόκα κατηγορείται για τα ποινικά αδικήματα φόνο εκ προθέσεως, διαφθορά δικαστών, εισαγγελέων και λοιπών λειτουργών δικαιοσύνης, απαγωγές, καταχρήσεις καθηκόντων, ψευδορκίες, πλαστογραφία, διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παραγωγή όπλων, εκρηκτικών και πυρομαχικών, με τη μορφή «Ομάδας Οργανωμένης Εγκληματικότητας», αλλά και ξέπλυμα.

Η εγκληματική του δραστηριότητα αποκαλύφθηκε μετά την αποκρυπτογράφηση των εφαρμογών Sky ECC και Enchrochat, όπου αποκαλύφθηκαν οι δεσμοί του με την ομάδα Bajri για την παραγγελία αρκετών δολοφονιών και τη διαφθορά αξιωματούχων της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος.

...

Ο «καυτός» φάκελος του SPAK με τα μεγάλα ονόματα του αλβανικού υποκόσμου και οι υποκλοπές από τη γαλλική δικαιοσύνη

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα τη φάση των συλλήψεων ορισμένων στελεχών της κρατικής αστυνομίας, επιχειρηματιών, στελεχών...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου