Σύλληψη 33χρονου που διατηρούσε χασισοκαλλιέργεια στη Φοινίκη

Σύλληψη 33χρονου που διατηρούσε χασισοκαλλιέργεια στη Φοινίκη

Ένας 33χρονος κάτοικος του χωριού Stjar στο Δέλβινο, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από την αστυνομία των Αγίων Σαράντα για παράνομη οπλοκατοχή, φέρεται να διατηρούσε και χωράφι όπου καλλιεργούσε ναρκωτικά.

Ο Hekuran Murtaj πήγε τραυματισμένος στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα στις 20 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας ότι μια οβίδα που είχε βρει στο χωράφι εξερράγη. Από τις έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι ο Murtaj τραυματίστηκε στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινίκης, από τη σκανδάλη πυροβόλου όπλου που κατείχε χωρίς άδεια.

Μετά τον τραυματισμό, ο αδερφός και ένας φίλος του είχαν φροντίσει να κρύψουν το όπλο για να μην τους ανακαλύψουν οι αστυνομικοί. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο κινητού τηλεφώνου, οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν άλλο ένα ποινικό αδίκημα. Όπως αποκαλύπτεται από τα δικαστικά έγγραφα στην απόφαση για τον καθορισμό του μέτρου ασφαλείας: «Κατά τον έλεγχο των καταγεγραμμένων φωτογραφιών και βίντεο, βρέθηκε και βίντεο που καταγράφηκε στις 2 Αυγούστου 2023, στο οποίο φαίνονται κάποια ύποπτα ναρκωτικά φυτά «κάνναβη sativa» ανάμεσα σε θάμνους και ένα άλλο βίντεο που δείχνει την ίδια σκηνή.

Από την πλευρά της δικαστικής αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στις περιοχές και τα χωράφια μεταξύ του χωριού Vagalat και Gravë με drone και βρέθηκε το σημείο καλλιέργειας των ύποπτων ναρκωτικών φυτών.

Στην περιοχή αυτή όπου βρέθηκαν τα ναρκωτικά φυτά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως υλικό τεκμήριο ένα πλαστικό κάνιστρο, δύο λευκές σακούλες, καθώς και ορισμένα ρούχα που στάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Εισαγγελία δεν έχει ασκήσει ακόμη την κατηγορία της «καλλιέργειας ναρκωτικών φυτών» στον Murtaj, εν αναμονή της πραγματογνωμοσύνης από τα Τίρανα.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου