Κατάσχεση της περιουσίας 5,4 εκατ. ευρώ του γαμπρού του Σαλί Μπερίσα από το SPAK

Κατάσχεση της περιουσίας 5,4 εκατ. ευρώ του γαμπρού του Σαλί Μπερίσα από το SPAK

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος επέβαλε προληπτική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και μετοχών που ανήκουν στον Jamarbër Malltezi, γαμπρό του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Σύμφωνα με την Ειδική Εισαγγελία, όλα τα χρηματικά οφέλη που έλαβε ως επενδυτής ο Jamarbër Malltezi, από την εταιρεία Homeplan shpk, χωρίς να επενδύσει στην τελευταία και που έλαβε πριν δηλώσει εταίρος και περαιτέρω, μετά το 2018, ανέρχονται σε 673 εκατ. λεκ, ή 5,4 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, όπως αποδεικνύεται, είχε ενεργό ρόλο στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης του πρώην αθλητικού ομίλου Partizani κατά παράβαση του νόμου και προς όφελος του γαμπρού του Jamarbër Malltezi.

Το SPAK ανακοίνωσε με ανακοίνωσή του ότι από τις έρευνες έχει δημιουργηθεί, βάσει στοιχείων, βάσιμες υποψίες ότι ο Σαλί Μπερίσα έχει διαπράξει τα ποινικά αδικήματα της «παθητικής διαφθοράς ανώτατων στελεχών του κράτους ή τοπικών αιρετών», σε συνεργασία με τον γαμπρό του Jamarbër Malltezi.

Επιπλέον, το SPAK κατηγορεί τον Σαλί Μπερίσα ότι χρησιμοποίησε την υπαγόμενη σε αυτόν διοίκηση ως πρωθυπουργό για να οφέλη του γαμπρού του Jamarbër Malltezi.

«Ο Σαλί Μπερίσα, με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού, έχει προβεί σε ενέργειες θέτοντας στη διάθεση του συζύγου της κόρης του τις διάφορες δομές της κρατικής διοίκησης για την υλοποίηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας», - ανακοινώνει το SPAK.

To SPAK αναλύει και το παράτυπο κέρδος, που έγινε σε τρία στάδια, από ιδιωτικοποίηση, επένδυση, κέρδος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου