Προσθήκη 14 πηγαδιών από την Terraoil Swiss για κοίτασμα πετρελαίου στο Φίερι

Προσθήκη 14 πηγαδιών από την Terraoil Swiss για κοίτασμα πετρελαίου στο Φίερι

Η εταιρεία Terraoil Swiss (πρώην Transoil) αναμένει να προσθέσει στην άδειά της 14 ακόμη πηγάδια που βρίσκονται στην περιοχή Visokë, όπου δραστηριοποιείται σύμφωνα με τη συμφωνία κοινής χρήσης πόρων με την αλβανική κυβέρνηση από το 2008.

Σε έγγραφο που υποβάλλεται στις αρχές όπου ζητείται άδεια διαχείρισης απορριμμάτων, η εταιρεία αναφέρει επίσης τα σχέδιά της για ενεργοποίηση περισσότερων γεωτρήσεων στην τρέχουσα άδεια.

«Η Terraoil Swiss sha θα προσθέσει στην περιβαλλοντική άδεια ότι διαθέτει άλλα 14 πηγάδια που δεν αναφέρονται σε αυτή την άδεια. Τονίζουμε ότι όλα αυτά τα πηγάδια που θα προστεθούν στην Περιβαλλοντική άδεια βρίσκονται εντός της πετρελαιοφόρου περιοχής της Βισόκα, σύμφωνα με τη συμφωνία υδρογονανθράκων που έχει η Terraoil Swiss.

Επίσης, εκτός από τα πηγάδια, η Terraoil Swiss θέλει να προσθέσει το σημείο με ID: 5.3 α) Καταστροφή επικίνδυνων αποβλήτων εκτός από την αποτέφρωση (5.1.a) ή την υγειονομική ταφή (5.2.a)», αναφέρεται στο έγγραφο.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι από τα φρεάτια της δεξαμενής Visokë εξάγονται περίπου 2000 τόνοι/μήνα υγρού, με μέση περιεκτικότητα 20% πετρέλαιο και 80% νερό.

Η τοποθεσία της Visoka βρίσκεται στο Φίερι, και η εταιρεία χρησιμοποιεί έκταση 28,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την άδεια, 35 γεωτρήσεις είναι ενεργές, 36 ημιενεργές γεωτρήσεις, 73 ανενεργές, 45 αποθεματικές και 54 ξηρές γεωτρήσεις.

Η Terraoil Swiss έχει ενεργή συμφωνία παραχώρησης με την αλβανική κυβέρνηση από το 2008 για το εν λόγω κοίτασμα. Αναφερόμενοι στο μητρώο πραγματικών ιδιοκτητών, το 31,4 τοις εκατό των ποσοστώσεων είναι στο όνομα του διαχειριστή Shefqet Dizdari, το 31,4 στο όνομα του Peter Krempi με γερμανική υπηκοότητα και οι υπόλοιπες δεν έχουν δηλωθεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου