Συνάντηση Βούτσιτς με τους πρέσβεις των QUINT: «Γιατί δεν επιτράπηκε στην EULEX να συμμετάσχει στην επιχείρηση στο βόρειο Κόσοβο;»

Συνάντηση Βούτσιτς με τους πρέσβεις των QUINT: «Γιατί δεν επιτράπηκε στην EULEX να συμμετάσχει στην επιχείρηση στο βόρειο Κόσοβο;»

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των χωρών QUINT είχε αυτή την Τρίτη ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram, ο Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι επίκεντρο της συζήτησης ήταν η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Κόσοβο.

Προσθέτει ότι ζήτησε από τους πρέσβεις των χωρών να φροντίσει η EULEX και όχι η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου για την ασφάλεια στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο. Επίσης στη συνάντηση ενημερώνει ότι έθεσε το ερώτημα γιατί η EULEX απορρίφθηκε από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου να συμμετάσχει στην επιχείρηση στην Basnjka.


«Επανέλαβα τη θέση της Σερβίας για τα πρόσφατα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο και ζήτησα από την KFOR να φροντίσει για όλα τα θέματα ασφάλειας στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου αντί για την αστυνομία του Κούρτι. Ρώτησα επίσης γιατί η EULEX απορρίφθηκε από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου να συμμετάσχει στην επιχείρηση που διεξήχθη στη βόρεια επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου», έγραψε ο Βούτσιτς.
...

Συνάντηση Βούτσιτς με τον Ρώσο πρέσβη: «Είμαι ευγνώμων που άκουσε τις απαιτήσεις και τα αιτήματα της σερβικής πλευράς»

 Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσις, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ρωσίας στο Βελιγράδι, Aleksandar Bocan-Harchenko, μία ημέρα μετά τα γεγονότα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. «Εί...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου