Σήμερα αναμένεται να κηρυχθεί ένοχος ο McGonical - Κατηγορείται και για την απόκρυψη 225.000 δολαρίων από Αλβανό πρώην αξιωματικό

Σήμερα αναμένεται να κηρυχθεί ένοχος ο McGonical - Κατηγορείται και για την απόκρυψη 225.000 δολαρίων από Αλβανό πρώην αξιωματικό

Ο πρώην επικεφαλής της αντικατασκοπείας του FBI της Νέας Υόρκης Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ αναμένεται να κηρυχθεί ένοχος σήμερα για τις κατηγορίες απόκρυψης πληρωμών 225.000 δολαρίων σε μετρητά από έναν πρώην αλβανό αξιωματικό πληροφοριών που αποτέλεσε πηγή σε έρευνα του FBI, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία.

Το Reuters γράφει ότι ο Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί σε ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον σήμερα στις 2:00 μ.μ.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ λένε ότι ο πρώην αλβανός αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών είχε επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ευρώπη και ήταν πηγή έρευνας του FBI που αφορούσε ξένα λόμπι που επέβλεπε ο McGonigal.

Ομολογήθηκε ένοχος σε μια κατηγορία συνωμοσίας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν τον περασμένο μήνα σε μια ξεχωριστή υπόθεση που αφορούσε τη δουλειά του για τον Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα, ενώ ο Ντεριπάσκα βρισκόταν υπό κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Οι πιο σοβαρές κατηγορίες εναντίον του McGonigal επισύρουν μέγιστη ποινή κάθειρξης 20 ετών, αλλά οι εισαγγελείς είναι πιθανό να επιδιώξουν μια ελαφρύτερη ποινή ως μέρος μιας συμφωνίας ένστασης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου