Κόσοβο - Σκόπια υπογράφουν συμφωνία για κοινά σύνορα διέλευσης

Κόσοβο - Σκόπια υπογράφουν συμφωνία για κοινά σύνορα διέλευσης

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Xhelal Sveçla, ανακοίνωσε ότι από σήμερα το Κόσοβο και τα Σκόπια θα έχουν «κοινά συνοριακά σημεία διέλευσης.

Ο Sveçla είπε ότι έχει υπογράψει τη συμφωνία που θα επιτρέψει τη δημιουργία κοινών συνοριακών σημείων διέλευσης με τα Σκόπια, «Han i Elezit-Bllacë» και «Glloboqicë-Jazhincë».

«Από σήμερα, η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου και η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έχουν κοινά συνοριακά σημεία διέλευσης», έγραψε. Λαμβάνοντας υπόψη τις φιλικές σχέσεις, που βασίζονται στις αξίες της ισότητας και με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, σήμερα υπέγραψα τη συμφωνία που θα επιτρέψει τη δημιουργία κοινών συνοριακών σημείων διέλευσης με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, «Han i Elezit-Bllacë» και «Glloboqicë-Jazhinë», πρόσθεσε ο Sveçla.

Η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, «στοχεύει στην απλοποίηση των διαδικασιών και στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας ανθρώπων και οχημάτων». Από εδώ και πέρα οι πολίτες θα νομιμοποιούνται μόνο σε ένα συνοριακό σημείο», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου