Σε τοίχο έπεσαν ακόμη μια φορά οι συζητήσεις Κούρτι - Βούτσιτς μετά τη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες

Σε τοίχο έπεσαν ακόμη μια φορά οι συζητήσεις Κούρτι - Βούτσιτς μετά τη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς μίλησε στα ΜΜΕ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση υψηλού επιπέδου στο πλαίσιο του διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινα, ο Βούτσιτς είπε ότι οι συνομιλίες έληξαν χωρίς επιτυχία.

«Όλοι έχουμε τις προτάσεις μας, οι Αλβανοί έχουν τις δικές τους, εμείς έχουμε τις δικές μας, τελικά εμείς ως Σερβία δεχθήκαμε τη συμβιβαστική πρόταση της ΕΕ, ο Κούρτι δεν ήθελε να την δεχτεί και η συνάντηση έληξε», είπε ο Βούτσιτς.

Είπε επίσης ότι δεν έγιναν ευχάριστες διαπραγματεύσεις και ότι ο καθένας παλεύει για τα δικά του. Ο Σέρβος πρόεδρος μίλησε και για τις εκλογές στο βορρά, λέγοντας ότι «εάν παραιτηθούν οι Αλβανοί πρόεδροι, θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμμετάσχουν οι Σέρβοι στις εκλογές».

Ο Κούρτι δήλωσε ότι δεν αποδέχτηκε τις προτάσεις.

«Είναι λυπηρό ότι ακριβώς όταν είμαι εποικοδομητικός και κάνω προτάσεις, προκαλεί κάποιου είδους νευρικότητα στην αίθουσα και δυσκολεύει τον διάλογο. Είναι κρίμα που ο Λάιτσακ αποδέχτηκε την πρόταση της Σερβίας.

Αυτή η πρόταση, αυτή η ακολουθία του πώς τα βήματα πρέπει να είναι πώς θα πρέπει να εφαρμοστεί η βασική συμφωνία. Από την άλλη, ο πρόεδρος της Σερβίας δεν έδωσε καμία πρόταση και η συνάντηση δεν είχε αποτέλεσμα. Δεν υπήρχε καμία πρόταση στο τραπέζι των Βρυξελλών, παρά μόνο αυτό που έφερα ως πρωθυπουργός», είπε ο Κούρτι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου