ΕΕ: 1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του πρώτου υπόγειου υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλβανία

ΕΕ: 1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του πρώτου υπόγειου υποσταθμού ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλβανία

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που πρόκειται να υλοποιήσει ο Διαχειριστής Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Αλβανία (OSHEE) έχει ήδη προχωρήσει σε νέα φάση.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι επιλέχθηκε ο νικητής που θα παράσχει τεχνική βοήθεια για την κατασκευή του υπόγειου υποσταθμού στην πλατεία Σκεντέρμπεη, του πρώτου αυτού του είδους στη χώρα.

Το έργο υποστηρίζεται από το δάνειο που ενέκρινε νωρίτερα η EBRD ως στήριξη μετά τον COVID-19 όπου εκτός από τη ρευστότητα της εταιρείας προβλεπόταν και επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, το έργο για τον υπόγειο υποσταθμό υπολογίζεται με κόστος περίπου 15 εκατ. ευρώ. Η ίδια η EBRD ανακοίνωσε ότι ο νικητής της σύμβασης τεχνικής βοήθειας θα λάβει περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση προβλέπει ότι οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα τριών ετών και θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαρτίου 2026. Τον Σεπτέμβριο του 2021 η EBRD και ο OSHEE υπέγραψαν δανειακή σύμβαση ύψους 70 εκατ. ευρώ και προγραμματίστηκε σε δύο δόσεις.

Η βοήθεια της EBRD εκείνη την εποχή προέβλεπε επίσης τη βελτίωση των διαδικασιών, τη βελτίωση και την ενίσχυση των διαδικασιών υγείας και ασφάλειας και του συστήματος διαχείρισης, την αύξηση των τεχνικών δεξιοτήτων μέσω της παροχής εκπαίδευσης και την προετοιμασία ενός οδικού χάρτη έξυπνου δικτύου για τον OSHEE.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου