Σύλληψη κατοίκων στη Νίβιτσα για την εκ νέου κινητοποίηση για την παράνομη περίφραξη της Κακομαίας

Σύλληψη κατοίκων στη Νίβιτσα για την εκ νέου κινητοποίηση για την παράνομη περίφραξη της Κακομαίας

Κάτοικοι της Νίβιτσας κινητοποιήθηκαν εκ νέου για τη στέρηση μεγάλης έκτασης παραλίας που ανήκει στους ίδιους και το Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Κόλπο της Κακομαίας. Πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερου κάλους και με δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης.

Συγκεκριμένα οι αγανακτισμένοι κάτοικοι επιχείρησαν να ξηλώσουν την περίφραξη που έχει παράνομα τοποθετηθεί στο σημείο προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην πλαζ του Κόλπου. Να σημειωθεί ότι εντός της "απαγορευμένης" περιοχής υπάρχει παρεκκλήσι του Αγίου Προδρόμου που συνδέετε με την ιστορική Μονή της Παναγίας.

Κάτοικος: «Σήμερα τα ξημερώματα, η Κρατική Αστυνομία μετέβη στη Νίβιτσα.. Σκοπός ήταν η κράτηση και η συνοδεία κάποιων κατοίκων στην Αυλώνα. Τις νυχτερινές ώρες η πόρτα της Κοκαμιάς γκρεμίστηκε και αυτό δικαιολογεί την επέμβαση της αστυνομίας. Ειρωνικώς! Σήμερα η αστυνομία του Taulant Balla μαζεύει μερικές καρέκλες στα Εξαμίλια και γίνεται θέμα, ενώ για την εντελώς παράνομη πύλη στην Κακομαία κρατούνται κάτοικοι».

Τα μέλη της οικογένειας δεν έχουν πληροφορίες για το τι γίνεται με τους συλληφθέντες.

Τη συνοδεία κατοίκων στον Αυλώνα επιβεβαιώνουν και ορισμένοι κάτοικοι της Νίβιτσας, οι οποίοι λένε ότι η Αστυνομία έχει αποβιβαστεί απροσδόκητα στο χωριό αλλά και σε κάποια σπίτια στους Αγίους Σαράντα για να συνοδεύσει κατοίκους της Νίβιτσας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από την Αστυνομία για το γεγονός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου